Fotó: Pánczél Andre

Nagyszámú médiarészvétellel és csodás pillanatokkal lezajlott a Mosolyka – Majd helyett MOST c. film sajtóreggelije, amelyen az alkotók hírt adtak a forgatás befejezéséről és az utómunka megkezdéséről. A tájékoztatón az alkotók közül jelen volt Hozleiter Fanny Mosolyka, férje és alkotótársa Sankó Pegasus Envoyé, Vékony Zoli a film társrendezője, Csuja Imre, Cserna Antal, Hais Dorka, Hais Fruzsina, Faragó András és Nyertes Zsuzsa szereplők, valamint a film betétdalát előadó August Bárió és a film zeneszerzője Riz Olivér is.

Mosolyka – Majd helyett MOST alkotói a saját élettörténetükön keresztül szeretnék bemutatni, hogy bármekkora kihívással találkozzon valaki az élete folyamán, van másik út, van szebb jövő, van cél, amiért érdemes minden nap megküzdeni, mert a küzdelmek után mindig ott a csoda. A célok elérését nem lehet halogatni: Majd helyett MOST kell tenni!

A sajtóreggelin a média képviselői részleteket is megtekinthettek a készülő filmből, illetve a film betétdalának klipje is bemutatásra került.

Mosolyka a bevezetőjében meghatódva mesélte el, hogy négy év álmodozás és tervezés után végre leforgott a Mosolyka – Majd helyett MOST c. film, ami bemutatja az életüket, az örömeik mellett a fájdalmaikat is. Boldogság számára olyan színészekkel, alkotótársakkal együtt dolgozni, akik első szóra csatlakoztak a produkcióhoz és szívügyük a történet.

Sankó Pegasus Envoyé kiemelte, hogy a munkának korántsincs vége, sőt a nagyobb része csak most következik, ugyanis nemrég kezdődtek az utómunkálatok, ami egy hosszabb folyamat, de nagy örömmel vágnak bele. Az általa írt filmbetétdal szövegét pedig társa, Mosolyka ihlette.

Csuja Imre, aki a filmben Mosolyka édesapját alakítja a forgatásra emlékezve a természetességet és a családias hangulatot hangsúlyozta. Szinte kalákában építették fel a filmet, sokszor próba nélkül, elsőre ráérezve a karakterre, a jelenetre. Mintha nem is lett volna körülöttük kamera, mintha csak otthon lennének szívvel-lélekkel. – mondta.

Vékony Zoli társrendező számára egyszerre volt kihívás és megtiszteltetés ilyen kiváló színészekkel együtt dolgozni, külön kiemelte Fanny és Sándor őszinte és hiteles játékát.

Nyertes Zsuzsa elárulta, hogy amikor Mosolyka és a férje megkeresték őt a szereppel és megmutattak pár percet a filmből, ő azonnal sírva igent mondott.

Cserna Antal a szeretetteljes közegről, a filmet készítők összetartozásáról, összhangjáról tett említést.

Faragó András a humort, a jó hangulatot emelte ki, amely mind a filmre, mind az alkotókra, főleg Mosolykáékra annyira jellemző.

August Bárió a film betétdalának előadójaként elmondta, hogy könnyedén magáévá tette a dalt, mikor megkaptam Sankó szövegét, alig várta, hogy hozzá kezdjen és csak úgy kifolytak belőle az akkordok és a dallam.

A sajtóreggelin bemutatták a Mosolyka – Majd helyett MOST c. film betétdalát, melynek címe: Majd helyett MOST.

A Mindenki1 formáció tagjaként Auguszt Bárió (Páratlan páros, Nyári eső, Álmaimban Amerika) énekli, dalszövegírója Sankó Pegasus Envoyé. Hangszerelte Vékony Zoli, aki többek között Majka – Mindenki Táncol c. dalát is szerezte.