2020. február első hétvégéjén két kiemelt hangversennyel indul a 2020-as év az MVM Koncertek sorozata. 2020 február 1-jén Alice Sara Ott szóló zongoraestje lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében az MVM Koncertek A Zongora sorozatban. Február 2-án pedig Vigh Andrea hárfaestjére kerül sor a Festetics Palotában.

2020. február 1. (szombat), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem
Alice Sara Ott zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”Debussy: Suite Bergamasque, Reverie, Satie: Gnossienne, no. 1, Gymnopedie, no. 1, Gnossienne, no. 3,Chopin: b-moll noktürn, op. 9/1, Esz-dúr noktürn, op. 9/2, g-moll ballada, op. 23 no. 1.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu oldalon vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

Alice Sara Ott 1988-ban született Münchenben. Négyévesen kezdett zongorázni, egy év elteltével pedig már a müncheni Herkulessaal tehetségkutató verseny döntőseként vált ismertté a német komolyzene világában. Tizenkét évesen bekerül a salzburgi Mozarteum zongora szakos osztályába, miközben német és japán tehetségkutató versenyek díjait nyeri el. Nemzetközi hírű zongoristaként 2010 óta számos nagyzenekarral lépett fel Európában és a tengerentúlon egyaránt (München, Zürich, Bázel, Torontó, Chicago). Tíz év alatt tizenegy albuma jelent meg, melyek közül az elsőn (2009) Liszt 12 darabból álló Transzcendens etűdök című sorozatát adja elő. Legújabb lemeze, a 2018-as Nightfall a Deutsche Grammophon kiadóval közös együttműködés tizedik évfordulójára jelent meg, Satie-, Debussy- és Ravel-művekkel. Az új album műsorát egy japán és egy európai turné követte olyan kiemelkedő állomásokkal, mint Párizs, Stuttgart, Bécs, München, Baden-Baden, London.

A romantikus hárfa
Vigh Andrea hárfaestje vasárnap este a Festetics Palotában

2020. február 2-án este 7 órakor a budapesti Festetics Palota Tükörtermében az MVM Koncertek keretein belül kerül megrendezésre Vigh Andrea hárfaestje. Műsorán Bach, Hӓndel, Donizetti, Fauré, Glinka, Csajkovszkij, Debussy és Smetana műveit hallgathatja meg a koncertre ellátogató közönség. A Festetics Palota gyönyörű Tükörtermében a művészek és a közönség zárt egységet alkotnak, ami egészen különleges zenei élményt nyújt a hangversenyek hallgatóinak. A hárfaművésznő a koncert napján délelőtt 11 órakor nyilvános főpróbát tart, amit ingyenesen látogathatnak az érdeklődők. Jegyek az interneten a www.azongora.hu honlapon és a Zeneakadémia jegypénztárában vásárolhatók.

2020. február 2. (vasárnap), 19 óra – Festetics Palota
Vigh Andrea hárfaestje
Bach: C-dúr prelúdium, Händel: B-dúr prelúdium, Donizetti: Lammermoori Lucia – kadencia,
Fauré: Impromptu, Glinka: Nocturne, Csajkovszkij–Walter-Kühne: Anyegin fantázia, 
Debussy: E-dúr arabeszk, Holdfény, Smetana–Trneček: Moldva fantázia

Vigh Andrea Liszt- és Prima Díjas hárfaművésznő 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013-tól a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993-tól 1996-ig közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek. Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Solti György által vezetett európai turnén, a Bartók-évforduló alkalmából rendezett hangversenyeken (New York – Carnegie Hall). Egyik alapítótagja az 1993-ban alakult Forrás Kamarazenei Műhelynek. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1994-ben a ZDF „Die Beste” című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemezének sikere kapcsán. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt, 2003-ban zenekari szólóestje volt szintén Kocsis Zoltán dirigálása mellett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Nemzeti Filharmonikusok kíséretével. Játszott a Zeneakadémián megrendezett Szilveszteri és Újévi Koncerteken az Amadinda Ütőegyüttessel, koncertet adott David Grimal hegedűművésszel és a szintén világhírű Adorján András fuvolaművésszel. Rendszeresen koncertezett Tokody Ilonával, Gulyás Dénessel, Szabadi Vilmossal és Drahos Bélával. 2005-ben a Téli Ünnepi Esteken Marton Évával is felléphetett. Számos rádió- és TV-felvétel örökítette meg játékát, közte hárfabemutató és több portréfilm is. 2006-ban DVD-felvételt készített (Hungaroton) Mozart fuvola-hárfaversenyéből Drahos Béla fuvolaművésszel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja. 2010-ben japán turnén vett részt Onczay Csaba gordonkaművésszel. 2012-ben Brüsszelben adott szólóestet, és mesterkurzust tartott a Brüsszeli Zeneakadémián. 2014-ben Japánban, Szapporóban, a Kitara Hallban szóló hárfakoncertet tartott, 2016-ban ugyanitt Perényi Miklóssal adott hangversenyt. 2016-ban 3 koncertből álló sorozatán „Remekművek 3 tételben” címmel a Zeneakadémia Nagytermében Mozart-, Debussy-, Ravel- és Saint-Saёns-műveket játszott a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Kelemen Kvartett közreműködésével. 2018 októberében Fekete Gyula Hárfaversenyét mutatta be a Budapesti Vonósokkal, novemberben Ránki Dezsővel és Klukon Edittel adott hangversenyt Debussy halálának 100. évfordulóján, majd Balázs Jánossal játszott a Karácsonyi Hangversenyen a Zeneakadémia Nagytermében.x