Kép forrása: Mai Manó Ház

Kezdd a Múzeumok Éjszakáját jógával, hogy éjfélig bírd a tempót! Az ászanasorokat Spala Korinna vezeti a Mai Manó Ház századfordulós fényképészműtermében, a Napfényműteremben. Az óra után irány a kiállítótér, ahol a holland képzőművész, Erik Kessels kiállítását tekintheted meg. Ezt követően a Hosszúlépés csapatával ismerheted meg az idén 125 éves Mai Manó Ház történetét, fedezd fel Budapest leghíresebb fényképész-műteremházát! A látogatókat egészen a padlástérig vezetjük, az egykori kontaktoló szobák titokzatos világába, ahonnan még a VI. kerület háztetőit is megpillanthatjuk.

A különleges alkalmon a Mai Manó Ház munkatársai, ezúttal Török András, a Mai Manó Ház alapító igazgatója vezeti egészen a padlástérig a látogatókat.  A túra során a szemfüles látogatók Mai Manós ajándékokkal gazdagodhatnak.

A Mai Manó Ház időszaki tárlatán, az ERIK KESSELS TÖBB ÉLETE című kiállításon Gerhes Gábor képzőművész, egyetemi oktató, Pettendi Szabó Péter képzőművész, egyetemi oktató és Claudia Küssel kurátor tartanak tárlatvezetést.

Este 22 órától a Musica Moralia ad koncert a Napfényműteremben. Musica Moralia (Meggyesházi Éda) különleges hangulatú, experimentális poszt-folk világú énekesnő, zenész. Saját megfogalmazása szerint csendes zajt játszik – egyszer cimbalommal, máskor zongorával. A Mai Manó Könyvesboltban a Múzeumok Éjszakája alatt a készlet erejéig 125 forintért lehet megvásárolni a Mai Manó Ház egyes kiadványait (fotóalbumok, kiállítási katalógusok).

PROGRAM:
10.00 – 11.30
Jóga + Mai Manó Ház

HÁZVEZETÉSEK
13.00, 14.00, 16.00 és 20.00 órakor A HOSSZÚLÉPÉS CSAPATÁVAL
18.00 – 18.45
Házvezetés Török András a Mai Manó Ház alapító igazgatójával, helytörténésszel

TÁRLATVEZETÉSEK AZ ERIK KESSELS TÖBB ÉLETE CÍMŰ KIÁLLÍTÁSON
17.00 – 17.45
Tárlatvezetés Gerhes Gábor képzőművész, egyetemi oktatóval
19.00 – 19.45
Tárlatvezetés Pettendi Szabó Péter képzőművésszel, egyetemi oktatóval
21.00 – 21.45
Kurátori tárlatvezetés Claudia Küssellel

ESTI KONCERT
22.00 – 23.00
Musica Moralia koncert a Napfényműteremben