A Magyar Nemzeti Galéria online tárlatvezetésekkel várja  a virtuális térben a látogatókat, most már esti időpontokban is. A tárlatvezetéseken az érdeklődők a kiállítások adta élményeket virtuálisan élvezhetik.

A művészetkedvelők több témából válogathatnak: megtudhatják, hogyan lett a Budavári Palotából múzeum és hogyan alakult az épület több évszázados története. Megismerhetik a magyar könyvkiadás egyik legkülönlegesebb vállalkozásának illusztrációiból – olyan alkotók művein, mint Barabás Miklós, Zichy Mihály, Benczúr Gyula vagy Székely Bertalan – a Monarchia városait, tájait és népeit. Felfedezhetik Európa egyik legszebb késő gótikus szárnyas oltárát vagy a várábrázolásokat a 19. századi magyar festészet remekművein.

Vasárnap, Valentin-napon, 18 órától különleges múzeumi programot hirdet a Galéria: múzeumi randevúra hívja a szerelmeseket a szerelmesek napján. Az interaktív online programon az érdeklődők felfedezhetik a magyar festészet azon remekműveit, melyeket az egyik legerősebb emberi érzés ihletett.

A zoom platformon tartott online vezetések a technika segítségével interaktívak és különleges lehetőséget nyújtanak, hogy a résztvevők közös élményeket szerezzenek barátaikkal vagy családjukkal. A virtuális térben a közönség kényelmes nagyításban élvezheti a képrészleteket, és a műtárgyakat olyan nagyításban és összefüggésben csodálhatja meg, ahogyan a kiállítótérben nem lenne rá lehetősége. A tárlatvezetéseken túl a Galéria honlapján virtuális kiállítások, oktatási segédanyagok, számos otthoni művészeti aktivitást támogató tartalom: kvízek, játékok, útvonaltippek várják a művészetet kedvelőket.

Bővebb információ: mng.hu