A világ leghíresebb magyar embere, Puskás Ferenc pontosan 75 éve, 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó válogatottban: a Magyarország-Ausztria mérkőzésen az első válogatottbeli gólját is megszerezte!
Éppen 60 esztendővel ezelőtt, 1960. május 18-án Puskás négy gólt lőtt a Real Madrid–Eintracht Frankfurt mérkőzésen, a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőjében: ennyi gólt azóta sem rúgott senki a BEK/BL döntők történetében!

A Puskás musical a legismertebb magyar ember – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat – történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket! A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.

A darabrendezője Szente Vajk. – “Az Aranycsapat teljes egészében szerepet kap ebben a darabban”. A tegnapi sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy két fiktív szereplője is lesz a musicalnek. Az egyik Vörös elvtárs, Szabó P. Szilveszter, Puskás Ferenc legnagyobb ellensége, a másik egy fiatal nő, Klára – Gubik Petra, aki plátói szerelmet táplált Puskás Ferenc iránt.

A Puskás Musical további szereplői:

Puskás Ferenc: Veréb Tamás
Czibor Zoltán: Ember Márk
Zakariás József: Pásztor Ádám
Bozsik József: Fehér Tibor
Grosics Gyula: Berettyán Nándor
Kocsis Sándor: Cseh Dávid Péter
Lantos Mihály: Kovács Rihárd
Hidegkuti Nándor: Solner Dániel
Budai László: Kovács Péter
Lóránt Gyula: Illés Zoltán
Buzánszky Jenő: Baranya Dávid
Puskás Ferenc édesanyja: Náray Erika
Puskás Ferenc édesapja: Barabás-Kiss Zoltán
Puskás Ferenc felesége: Kovács Gyopár
Farkas Mihály: Nagy Sándor
Östreicher Emil: Szerednyey Béla
Sebes Gusztáv: Cseke Péter
Szepesi György: Harsányi Levente
Alfredo di Stefano: Nagy Balázs

Alkotók:

Rendező: Szente Vajk
Zeneszerző: Juhász Levente
Szövegíró: Galambos Attila
Producer: Szabó László

22 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, tűzijáték, artisták, 300 négyzetméter ledfal, 700 négyzetméteres színpad: az előadást 2020. augusztus 20-án 15:00 és 19:00 órai kezdettel mutatják be az Erkel Színházban.

Fotók: Art&Lens Photography/Várady Nikolett

[ngg src=”galleries” ids=”56″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]