2021. május 4-én, kedden 17 órától a Magdolna 5-7 sorozat egy rendhagyó témával folytatódik: Mátraházi Zsuzsa vendége ezúttal Jármi Éva pszichológus lesz, aki Schwechtje Mihály 2018-as filmje apropóján, aminek a címe Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂 az online zaklatás, bántalmazás témakörét boncolgatja majd.

Vendég: Jármi Éva szakpszichológus
az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának adjunktusa
2021. május 4-én, kedden 17:00 órakor
a Vasas Könyvtár Facebook-oldalán

Már a cím is elrémisztő: Remélem, legközelebb sikerül meghalnod, és utána egy 🙂

Schwechtje Mihály 2018-as filmje ötletét egy nagy-britanniai fiatal lány tragédiája adta. Ez az első magyar tini-thriller. Az internetes zaklatás és a lelki bántalmazást körbejáró film itt játszódik a környezetünkben, iskolai közegben, ahol nemcsak diákcsínyek, egymás cukkolása zajlott emberemlékezet óta, hanem kifejezett bántalmazás is. A gyerekek, ha kipécéznek valakit, nagyon kegyetlenek tudnak lenni. Hát még, ha egy számítógép vagy okostelefon mögé bújva arctalanul gonoszkodhatnak.

Jármi Éva pedagógiai szakpszichológussal, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának adjunktusával arról beszélgetünk. hogy szülő, család,  tanár, közösség és társadalom mit tehet a kamaszok védelme érdekében.

A kiindulópont Schwectje Mihály filmje, ami a Netflixen, az HBO GO-n és a YouTube-on is elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=zEJlny-J-Mw

A beszélgetést  a könyvtár Facebook-oldalán lehet majd követni: https://www.facebook.com/events/529668094864109/
Kezdés:2021. május 4-én, kedden 17:00 órakor