A Várkert Bazárban szeptember 2-án, pénteken a Szárazárok színpadon láthatja a közönség a Magunk maradtunk című filmet, a vetítést követően Juhász Anna irodalmár beszélget az alkotókkal.

A Várkert Bazár közönsége a Várkert irodalom sorozat keretében ismerkedhetett meg Kovács Ákos Ezt nem lehet megúszni című novelláskötetvel. Ezen az esten láthatott először pár percet a közönség az akkor még készülő Magunk maradtunk című kisjátékfilmből is. Az idén áprilisban bemutatott 27 perces kisfilmet a Kossuth-díjas dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész nemcsak rendezte, hanem a forgatókönyvet is ő írta. A film A taxis és a Magunk maradtunk című novellák alapján készült.  Papp János, a film főszereplője arról beszélt, hogy a forgatókönyv elolvasása után azonnal tudta, hogy ehhez köze van. „Sokban emlékeztetett kedvenc íróm, Hrabal történetmesélésére, monológjaira. És József Attila is eszembe jutott a figuráról. Ahogy ő írta: egy ember, aki élt, szeretett és meg fog halni.”

A filmet Juhász Viktor fényképezte, aki ezért a munkájáért Kovács László-Zsigmond Vilmos operatőri díjban részesült, a producer Hábermann Jenő. A film főbb szerepeiben Piros Ildikó, Nagy Mari, ifj. Vidnyánszky Attila, Trill Zsolt, Pápai Erika, Sári Éva, Szász Júlia, Sára Bernadette, Cseke Péter, Vecsei H. Miklós, Eperjes Károly, Hábermann Lívia, Pindroch Csaba, Méhes László, Kubik Anna és Őri-Kovács Júlia látható.

A helyszínen megvásárolható az Ezt nem lehet megúszni novelláskötet is, amelyet a szerző dedikál. 

Közreműködők:
Kovács Ákos, Kossuth-díjas dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész
Hábermann Jenő, producer
Juhász Viktor, operatőr
Juhász Anna, irodalmár, szerkesztő

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/magunk-maradtunk-kovacs-akos-kisjatekfilmje