Hollywoodi klasszikusok a Pólus Center Moziban és a nemrég nyílt GOBUDA Moziban. Az egyszeri vetítések ráadásul kedvezményes áron lesznek látogathatók!

A filmekre a jegyár egységesen mindössze 990 forint lesz. Minden előadás este 19:00-kor veszi kezdetét. A Pólus Centerben a szerda esték, a GOBUDA Mozi esetén pedig a keddek és a csütörtökök alkalmával mennek majd le a filmek, elkerülve az ütközéseket.

A Pólus Centerben a Klasszik Filmklub tagjai 2022. szeptember 7-én, 14-én, 21-én és 28-án kerülnek műsorra. Kezdésnek nem más, mint A sebhelyesarcú hódítja meg Miami mellett 170 percig a nézőket. Brian De Palma rendezése 1983-ból Al Pacino talán legemblematikusabb szerepe. Egy héttel később Mexikó felé vesszük az irányt Robert Rodriguez dirigálásával és az 1996-os Alkonyattól pirkadatiggal. A 108 perc főszereplői George Clooney és a társíró Quentin Tarantino. S, ha már Tarantino, az ezt követő héten nem csak írói munkáját láthatjuk: 2009-es alkotása, a II. világháborúban játszódó Becstelen brigantyk lesz a soros. A 153 perc sztárparádé, Christoph Waltz Oscar-díjas alakítása mellett feltűnik Brad Pitt, Michael Fassbender, Mélanie Laurent, Diane Kruger és Daniel Brühl. A 18-as karikák után lazább vizekre evezve az 1980-as The Blues Brothers zár. A Saturday Night Live szkeccsből John Landis varázsolt egész estés, 127 perces zenés vígjátékot, John Belushival, Dan Aykroddal, sok cameóval és még több összetört rendőrautóval. Részletek és jegyrendelés ide kattintva.

Maradva a zenés filmeknél, a GOBUDA Mozi csütörtök estéi (8-a, 15-e, 22-e, és 29-e) ezekről szól majd. A nyitótáncot John Travoltáék ejtik meg 110 perces musicalükkel, az 1978-as Grease-zel. A következő hetekben az Abba rajongói örülhetnek, előbb a 2008-as Mamma Mia!, majd 10 évvel későbbi folytatása jön. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried és a többiek 110-114 percig szakítanak ki a hétköznapokból. Végül már komolyodik a hangvétel, egy egyáltalán nem tipikus életrajzi film, a 2019-es Rocketman révén. Dexter Fletcher rendezése Elton John életébe ad bepillantást 119 percig, musical elemekkel és Taron Egerton nagyszerű alakításával. További részletek itt.

Klasszik Filmklubból a GOBUDA Mozi műsorára is jut egy csokor kedd esténként (6-a, 13-a, 20-a, 27-e). Indításként Ron Howard 1995-ös vezényletével végrehajtódik az Apollo 13 útja. A 140 perc legénységét Tom Hanks, Kevin Bacon és Bill Paxton adják, míg a problémajelentést Houstonból Ed Harris fogadja. Az űr után a Végzet Templomába kalandozunk, a program Indiana Jones-zal folytatódik. Steven Spielberg 1984-es mozijában másodjára játssza el a címszerepet Harrison Ford, de a 135 perces cselekmény egy évvel megelőzi a franchise nyitányát. Miközben a Cinema MOM-ban egy hétig látható lesz John McTiernan Ragadozója, a Gobuda Moziban elcsíphető lesz a rendező 1990-es filmje, a Vadászat a Vörös Októberre. A 129 perces moziban Sean Connery a sztár, de Alec Baldwin bőrében itt debütált Jack Ryan mozgóképen, hogy aztán két folytatást Forddal és három rebootot is megéljen. Ha pedig már egy titkosügynök felé vetődtünk, a Filmklub zárásaként érkezik egy másik: Jason Bourne. Doug Liman 2002-ben csinált Matt Damonból akcióhőst, aki 119 percig próbálja megfejteni Rejtélyét: ki is ő, és miért képes egy olasz melót is megidézni a Minivel? Részletek itt.