17.3 C
Budapest
hétfő, május 27, 2024
hirdetés

Japán Filmhét 2021 – Az élet megy tovább

Egy év kihagyás után 2021. június 15-17. között ismét a Toldi moziba csábítanak a jobbnál jobb kortárs filmek, ugyanis újra itt a Japán Filmhét! Nézők főként 2019-ben készült műveket láthatnak, melyek nem csupán a szigetország változatos tájait mutatják be Nagasakitól egészen Hokkaidóig, de közös témájuk a nehézségekkel való szembenézés és a továbblépés egy remélhetőleg boldogabb jövő felé. Életünk számos területén érhetnek bennünket tragédiák – legyen az időskori betegség, szerelem, vagy egy számunkra fontos személy elvesztése –, főhőseink viszont ezek ellenére sem veszítik el a reményt, hogy sorsuk jobbra fordulhat. Az élet megy tovább, a kérdés csupán az, hogy mi ezt miképp fogadjuk el.

A nyitóestén a 2010-es évek egyik remekművét láthatjuk, a Látogatóban Gyöngyhagyma úr édesanyjánál című lélektani drámát. Ugyan a komor történetet átszövi a jellegzetes japán humor, a mondanivaló sokáig velünk marad a vetítést követően is: nem feltétlenül szomorú dolog a felejtés, még ha demenciáról is van szó. Június 16-án az állatbarátoknak kapják meg a nézőteret; az Út az állomáshoz egy lélekmelengető film ember és kutya barátságáról, valamint a veszteség feldolgozásáról. Ezt egy gasztronómiai utazás követ Hokkaido lankás tájain az Égből pottyant étterem által. Nemcsak szusiból áll a japán konyha, mondhatnánk! Végezetül a hetet Csak a macska tudja című romantikus dráma zárja, melynek nagy kérdése, hogy a szerelem tényleg egy életen át tart-e.

Minden filmet japán nyelven, angol és magyar felirattal vetítünk, jegyek már kaphatók a Toldi mozi pénztárában és weboldalán.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
162FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb