Az Exhibition on Screen sorozat következő epizódja, az Egy zseni látomásai – Hieronymus Bosch különös világa című dokumentumfilm június közepétől ismét a hazai mozikban.

Most, hogy a budapesti Szépművészeti Múzeum összefoglaló retrospektív megatárlattal tárlattal jelentkezik az 500 éve élt kora reneszánsz festőóriásról, „az európai festészet egyik legnagyobb hatású életművét megalkotó németalföldi mester”-ről (idézet a Szépművészeti Múzeum honlapjáról), a Pannonia Entertainment bemutatja a brit Seventh Art Productions Exhibition on Screen sorozatának Egy zseni látomásai – Hieronymus Bosch különös világa című tagját, a Vincent van Gogh – Új látásmód és A modern kert festői – Monet-tól Matisse-ig című, díjnyertes filmek alkotóitól.

Ki volt Bosch? Hogy lehetséges, hogy képei még mindig rezonálnak a nézőkkel? Hogyan kötötte össze a középkor és a kibontakozó reneszánsz szellemiségét munkáiban? Honnan eredeztethető egyéni, szokatlan, meghökkentő, ugyanakkor időtlen ábrázolásmódja?

Életmű filmünket a dél-holland Het Noordbrabants Museum ‘Jheronimus Bosch – Visions of Genius’ tárlatán forgattuk, mely során első ízben rendezték össze Bosch festményeit és grafikáit szülővárosában, Den Boschban, mintegy félmillió lelkes látogatót megörvendeztetve ezzel a világ mind a négy sarkából!

Vezető producer: Phil Grabsky. Rendező: David Bickerstaff. Zeneszerző: Asa Bennett. A forgatókönyvet írta: David Bickerstaff és Phil Grabsky. Operatőr és vágó: David Bickerstaff.

A plakáton Hieronymus Bosch: Keresztelő Szent János (kb. 1490–95, Museo Lázaro Galliano) című táblaképe látható.

Egy zseni látomásai – Hieronymus Bosch különös világa című dokumentumfilm június közepétől ismét a hazai mozikban, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.