A CineKorda pár hetente újabb alkalmakkal jelentkezik, ahol reményeink szerint a Corvin Mozi 460 fős Korda termében minél többetekkel tehetjük valódi közösségi élménnyé a mozizást. 

A CineKorda név alatt két fajta eseménnyel találkozhattok: kortárs, az elmúlt egy-két évben bemutatott film magyarországi premierjével, illetve felújított klasszikusokkal, személyes kedvenceinkkel, olyan alkotóktól, akik a mai napig irányadónak számítanak a nemzetközi filmes diskurzusban.

Szeretnénk egy olyan találkozási lehetőséget teremteni, ahol a lámpák felkapcsolódásával nem ér véget a moziélmény, ahol a közönség formálja a közösséget és ahol olyan mozgóképes tapasztalatokkal gazdagodhattok, amelyek sokáig veletek maradnak.

The Story of Film: A New Generation

2021
Mark Cousins filmje,
167 perc
angol nyelven, angol felirattal

A CineKorda vetítéssorozat Mark Cousins, korunk egyik legkülönlegesebb dokumentumfilmesének epikus és reményteli történetével indul a filmkészítés 21. századi helyzetéről és innovációiról a világ minden tájáról.

2023. szeptember 23. szombat 17:00 Corvin Mozi

A CineKorda elindulásának alkalmából a film nézőit a vetítés után egy rövid beszélgetésre hívjuk a magyarországi mozikultúra jövőjéről.

21:00-tól mindenkit szeretettel várunk egy italra és beszélgetésre a Corvin Mozi oldalában található vendéglátóegységben.

Szerelemre Hangolva (4K)

2000
Wong Kar-Wai filmje
99 perc

kantoni nyelven, magyar felirattal.

A CineKorda büszkén mutatja be több mint húsz év után újra nagyvásznon Wong Kar-Wai Szerelemre Hangolva című filmjét, amelynek 4K-s felújított változata reményeink szerint egy új generációval ismerteti meg a 2000-es évek filmművészetének egyik legfontosabb alkotását,
illetve lehetőséget teremt, hogy régi rajongói ismét a moziban éljék át ezt a feledhetetlen élményt.

2023.szeptember 29. péntek 19:00 Corvin Mozi


21:00-tól mindenkit szeretettel várunk egy italra és beszélgetésre a Corvin Mozi oldalában található vendéglátóegységben.

Sparta

2022
Ulrich Seidl filmje
99 perc

román, angol és német nyelven, magyar felirattal

A CineKorda októberi vetítésén az osztrák enfant terrible, Ulrich Seidl remekművével folytatjuk a kalandozásainkat a kortárs filmművészet útvesztőiben. A Sparta tavaly gyomorszájon vágta a nemzetközi filmszakmát a pedofília groteszk ábrázolásával. A Der Spiegel német bulvárlap azzal vádolta meg Seidlt, hogy manipulálja szereplőit, míg a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál lemondta a film nemzetközi premierjét, hogy aztán a rendező San Sebastianban óriási érdeklődés közepette mutassa be a tavalyi év egyik legjobban várt alkotását.

2023. október 27. péntek 19:00 Corvin Mozi

21:00-tól mindenkit szeretettel várunk egy italra és beszélgetésre a Corvin Mozi oldalában található vendéglátóegységben.

Bővebb információ: https://corvinmozi.hu/filmek/cinekorda-story-film-new-generation?fbclid=IwAR3n_27E_j2tK8N-XeCpKY3O-aCYEbBKVaKJLjWaKeTSxqNDkznnvsrJAdk