Húsvét ünnepe, a magyar költészet napja, és egyben a Rózsavölgyi Szalon 8. születésnapja, ebből az alkalomból Zimányi Zsófiának, a Rózsavölgyi Szalon alapítójának, művészeti vezetőjének a szavait osztjuk meg Önökkel:

“Nekünk, a Rózsavölgyi Szalonnak különösen erős lelkinap a mai. Húsvét ünnepe van. A magyar költészeté is. És április 11-e a nyolc éves születésnapunk! Persze most semmit nem úgy ünnepelünk, mint eddig. De mégis szükséges ünnepelni valamiképpen, nem engedhetjük el ezt az érzést. Nagyon köszönjük a Művészeinknek, hogy nyolc éve velünk vannak, köszönjük, hogy ebben a rendkívüli időszakban is vállalták, hogy a Rózsavölgyi virtuális színházában megjelennek a Facebookon. És nagyon köszönjük a Nézőinknek, hogy ők is velünk vannak kezdetektől, és velünk most is, virtuálisan. Olyan jó az üzeneteiket olvasni, hogy vágynak már arra, hogy jöhessenek hozzánk. Mi is vágyunk arra, hogy Önökkel legyünk ismét. A valóságban. Akkor kezdünk megbecsülni sok mindent, amikor már a hiányát érezzük embereknek, családnak, barátoknak, dolgoknak. A megszokott világunknak. Én már érzem. Hiányoznak a gyerekeim, az unokáim, hiányoznak a kollégáim, a művészeink. Hiányzik a közönségünk. De hiányzik a többi színház is. Hiányzik – a sok minden. Hiányoznak a mosolyok, az érintések, a közel egymáshoz érzése.

Túl ezeken a vészhónapokon a színháznak – úgy vélem – még fontosabb szerepe lesz a közösségek felrázásában, az emberek összehozásában, az „együtt” valós élményének kialakításában. A színház mindig is értelmet adott a mának, feladata, kötelessége, hogy a világ minket érintő változásaival foglalkozzon, azokra reagáljon. Mivel a színház a lényegi dolgok természetes közvetítője. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Legyen szép az ünnepük! És várjuk Önöket vissza. Szeretettel: Zimányi Zsófia művészeti vezető”

A fotókkal (előadások, privát helyzetek) kicsit visszapergethetjük az időt. A karantén előtti időket. A mosolyok, az érintések idejét. És persze vannak a képek a mostani online időszakból is. Köszönjük, hogy velünk vannak, és hiányoznak, tényleg nagyon. Még valami: azért indítjuk a képsorozatot Hernádi Judit fotójával (Salamon király szorong), mert ő is most ünnepli a születésnapját! Isten éltesse! 

További információ a Rózsavölgyi Szalon online programjairól: https://www.facebook.com/rozsavolgyiszalon/