Kép forrása: Óbudai Danubia Zenekar

Zenehíd elnevezésű műsorával, Liszt, Bartók, Erkel, Kodály és Nina Perović műveivel, Hámori Máté művészeti vezető vezényletével, 2019. július 21-én a montenegrói KotorArt művészeti fesztivál vendége lesz az Óbudai Danubia Zenekar.

Montenegróban is a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében valósul meg a magyar kulturális évad, amelynek részeként június 20-tól szeptemberig számos hazai előadó mutatkozik be Kotorban a Magyar Kulturális Hetek keretében, ahol operett előadás, könnyűzenei és jazzkoncertek, filmvetítések is várják a közönséget.

A KotorArt nemzetközi művészeti fesztivál az ország és a régió egyik legnagyobb és legjelentősebb fesztiválja, amely minden nyáron közel 200 programot kínál több tízezer látogatójának. 2002-es alapításakor a zene kapta a főszerepet a rendezvényen, 2009 óta azonban számos művészeti ággal egészült ki a programkínálat. Az idei, 17. fesztiválon belül az Óbudai Danubia Zenekar a Don Branko Zenei Napokon vendégszerepel. Liszt Les preludes, Bartók Magyar képek, Erkel Hunyadi László – nyitány és Kodály Galántai táncok című műve mellett Nina Perović montenegrói zeneszerző Gusle (Hegedű) című darabját mutatják be a kotori Szent Tryphon székesegyház előtt.

A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium és  Magyarország Podgoricai Nagykövetsége támogatásával, a Montenegrói Magyar Kulturális Hetek 2019 programsorozat keretében valósul meg.

Zenehíd
Kotor Művészeti Fesztivál – Montenegró
2019. július 21. 22:00
Nina Perović: Gusle
Liszt: Les preludes
Bartók: Magyar képek
Erkel: Hunyadi László – nyitány
Kodály: Galántai táncok

Vezényel: Hámori Máté