Május 17-től újra találkozhat a közönség Jávori Ferenc Fegya klezmer-operettjével a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán. Új beállóként láthatjuk Gubik Petrát Rózsiként, és Kocsis Dénest Andrásként.

A klezmer-operett ősbemutatója 2006-ban volt. Az olykor megható, olykor drámai történet, egy erdélyi, román-magyar-zsidó kisvárosban játszódik. Rózsiról az esküvője előtt kiderül, hogy zsidó származású, emiatt a kis faluban kitiltják a templomból, és még szerelme András sem veheti el, akinek nincs ereje szembeszállni apjával, és ennek hatására katonák áll.

A kiközösített lány Herskovicsnál a kocsmárosnál talál menedéket, Andrást eközben a seregben származása miatt nem szívlelik, és végül megszökik. Kisebb bonyodalmak után, de végül összeházasodnak…

A Menyasszonytáncot Kállai István és Böhm György írta, a dalszövegeket Miklós Tibor szerezte. A darab rendezője Béres Attila, koreográfus Rogács László és Bodor Johanna, jelmeztervező Füzér Anni, díszlettervező Túri Erzsébet.

A “régi” csapathoz csatlakozik még Szulák Andrea, Földes Tamás, Oszvald Marika, Laki Péter, Vásári Mónika, Magócs Ottó, Pálfalvy Attila és Sz. Nagy Ildikó

Fotók: Péter László

[ngg src=”galleries” ids=”25″ display=”basic_thumbnail”]