Kép forrása: Memento Park

Izgalmas időutazás a Vasfüggöny mögötti kommunista diktatúra és a hidegháború elfelejtett szobrainak birodalmába. Gigantománia, integető elvtársak, Sztálin csizmái, és a Vörös Hadsereg katonái. Kiállítás az 1956-os forradalomról és a kommunista diktatúra bukásáról. A Barakk-kamaramoziban filmvetítés a politikai titkosszolgálatról: Hogyan kell ügynököt beszervezni? Hova dugjuk a poloskát? Mik a titkos megfigyelés módszerei? A retró ajándékboltban korabeli árucikkek, plakátok, és más holmik.

A kommunista rendszer köztéri emlékművei árnyékában beülhetsz egy eredeti Trabant autóba, felhívhatod telefonon Lenint, Sztálint, Maot, Che Guevarát, Rákosi Mátyást, Kádár Jánost és még sok másik, egykori kommunista pártvezetőt.

A Memento Parkban minden kérdésedre választ kapsz: Miképp hagyhatta Sztálin a csizmáit Budapesten, ha soha nem járt ott? Tart-e a kezében sapkát Lenin, ha a fején is van egy? Hányszor lehet ledönteni ugyanazt a szobrot? Mit mondott Hruscsov Csepelen?

Hol állt a Vasfüggöny? Miért nevezték Magyarországot a Gulyáskommunizmus és a Fridzsiderszocializmus országának? Vidám volt-e a Legvidámabb Barakk? És vajon tényleg kőolajból készült a 60-as években a Bambi üdítőital? Mi volt a véleménye a kommunista pártnak a hosszú hajú fiúkról? És hányan fértek be egy Trabant gépkocsiba?

Sztálin csizmáinak talapzatán kipróbálhatod az „integető erkélyt”, amelyik ugyanolyan, mint ahonnan a pártvezetők mosolyogtak Május elsején a felvonulókra.

A Memento Parkon belüli Szoborpark Budapest egyik legeredetibb turisztikai célpontja, a látogatók kedvenc fotóhelyszíne. Közép-Európa első tematikus kiállítóhelye a kommunista politikai rendszer bukásáról. Budapest egyedülálló és különleges látványossága.