Mélyből a magasba

A Budai Várnegyed a főváros talán legismertebb és legnépszerűbb turisztikai célpontja megannyi lenyűgöző történelmi, építészeti, kulturális és gasztronómiai attrakcióval. A Vár felszíni látnivalói alatt azonban egy nem mindenki számára ismert, több kilométer kiterjedésű barlangrendszer húzódik, mely több évszázad titkait rejti.


Az idén október 31-én első alkalommal megrendezésre kerülő
 „Sziklába vájt történelem – Árnyak és fények a Várnegyedben” című
különleges éjszakai túra egy korábban soha nem látott turisztikai összefogásnak köszönhetően valósul meg.
A program első felében a résztvevők a Sziklakórház földalatti létesítményének egykor szükségkórházként funkcionáló termeit járhatják be. A múzeum ikonikus viaszfiguráinak egy része erre az éjszakára életre kelnek, az intézmény termei és folyosói pedig sötétbe borulnak.
A túra első felének végén a résztvevők egy üvegajtón át léphetnek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó természetes barlangba.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett barlangrendszerben, a föld alatti termek és folyosók hosszú során keresztül fény derül rá, hogy az évszázadok során hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintus szerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig
Rövid pihenő után a harmadik állomás, a közel 800 éves Mátyás-templom következik. Cél a templom panorámaterasza lesz, ahonnan zavartalanul élvezhető Budapest esti fényekben úszó lenyűgöző látványa. A kilátóterasz 360 fokban körbejárható, így lehetőség nyílik megcsodálni a város legszebb látnivalóit Budán és Pesten egyaránt.

A tóra időpontja október 31, szombat, találkozás:Sziklakórház Atombunker Múzeum (1012 Budapest Lovas út 4/c)
A túrák 19:00-tól kezdve óránként indulnak. A túra időtartama 1,5 – 2 óra.
Részvételi díj: 5 900 FT/fő
Jegyvásárlás (október 8-tól): https://www.sziklakorhaz.eu/termekkategoria/ajandekjegy/

Egy túrán maximum 10 fő vehet részt! Az egyes túrákon való részvétel a jelentkezés sorrendjében biztosított, melyről visszaigazoló e-mail érkezik.
Az első két túra mindenképpen megtartásra kerül, a további időpontok minimum 5 fő jelentkezése esetén kerülnek megtartásra.
A túrán 12 éves kor felett lehet részt venni!
A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, maszkot mindenki hozzon magával.