A Hagyományok Háza idén nyolcadik alkalommal rendezi meg 2019. május 11-én a Liszt Ferenc téren a Táncház Napját, amelyen egész napos tánctanítással, élő zenével várják az érdeklődőket. A programhoz több külhoni helyszín is csatlakozott.

A programfolyam már korábban elkezdődik: május 8-án, 9-én és 10-én is találkozhatunk néptáncos flashmobokkal Budapest több helyszínén. Május 10-én, 19 órától a Hagyományok Házában a Táncház Napjára hangolódva az érdeklődők részt vehetnek a Forrás Néptáncegyüttes és a Kárpátalja Néptáncegyüttes Levelek Kárpátaljáról című táncos előadásán.

A programfolyamot kézműveskedés egészíti ki, múltidéző beszélgetést tartanak az Írók Boltjában, és lehetőség nyílik a Hagyományok Háza Virtuális Valóságának (VR) kipróbálására is. A VR segítségével, szemüvegen keresztül, a fiatalok gondolkodásmódjához talán közelebb álló módon lehet egy-egy kiállításba betekinteni, és részt venni a Magyar Állami Népi Együttes előadásán.

A Táncház Napja házigazdái Novák Péter és Szente János lesznek.

Az esti táncház 19 órától kezdődik a Hagyományok Házában, 19.30-tól pedig a Zeneakadémia Nagytermében ünnepi népzenei koncertet és díjátadót tartanak.

Információk: https://www.hagyomanyokhaza.hu/main/rendezvenyek/tanchaznapja/