Loreena McKennitt eklektikus kelta, pop, világzenei művészetét élvezhetjük 2019. március 29-én este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.

A koncerten várható szívből jövő muzsika, béke, nyugalom, lelki csend, emlékutazás, mely pompás mesebeli tájakra kalauzol. Hallható lesz a tradicionális kelta zenei világ harmóniában gazdag hangulata, mélyen megélt és átélt dalok, ugyanakkor élvezhetjük a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadás minden pillanatát.

A művésznő az egész világ zenei kincséből meríti ihletét, országokat barangol be, irodalmi művekbe mélyül el, különböző kultúrákba ássa  bele magát, tradicionális és klasszikus gyökerekből táplálkozik.

A turné koncertjein Loreena McKennitt-et zenésztársai fogják kísérni, Brian Hughes gitáron, arab lanton (údon), és kelta buzukin, Caroline Lavelle csellón, Hugh Marsh hegedűn, Dudley Philips nagybőgőn és Robert Brian ütős hangszereken.

Loreena McKennitt:

Több mint 14 millió lemezeladással dicsekedhet szerte a világon. Lemezfelvételei arany, platina és többszörös platina státuszt értek el 15 országban, 4 kontinensen. Kétszer jelölték Grammy díjra és kétszer nyerte el a Juno Díjat, valamint egyszer a Billboard Nemzetközi Elismertségi Díjat. 

A világ legtiszteletreméltóbb és történelmi helyszínei közül már több helyen is fellépett, a Carnegie Hall-tól kezdve a híres spanyolországi granadai Alhambra Palotáig, és olyan előkelőségek, mint Őfelsége II. Erzsébet királynő és számos államfő.

A zenei karrierje mellett, Loreena McKennitt elismert tagja számos figyelemreméltó emberbaráti kezdeményezésnek, mint például:

The Cook-Rees Memorial Fund for Water Search and Safety
Falstaff Family Centre
Honorary Colonel of the Royal Canadian Air Force

2004-ben Kanada kormányzója az ország legtekintélyesebb civil kitüntetését, a Kanada Rendet ítélte oda neki, 2013-ban pedig a Francia Köztársaság kinevezte a National Order of Arts and Letters lovagjává.