Fotó: Juhász Éva

A Magyar Színház 2019 január 11-én Nagy Viktor rendezésében mutatja be a Legyetek jók, ha tudtok című zenés film színpadi adaptációját. Főbb szerepekben: Eperjes Károly, Pavletits Béla, Telekes Péter, Gregor Bernadett, Végh Péter, Nemes Wanda.

A Pesti Magyar Színház 2019-es év első bemutatója a híres zenés mozifilm Vajda Katalin által színpadra írt Legyetek jók, ha tudtok című adabtációja.

A történet szerint Fülöp atya az árván maradt gyerekek közé befogadja a kis tolvaj Cirifischiot, az éles eszű, melegszívű fiút, akit azonban mégsem sikerül megvédenie a saját sorsától, a körülményektől.

Az esemény látszólag egy tragikus szerelem története, de a valódi főszereplő mégis a magával ragadó személyiségű bohóc-pap, Fülöp atya, akit Eperjes Károly játszik.

A történet különlegessége az a kapcsolat, amely az utcagyerekek és az atya között szövődik, amelyben nem a felnőtt tekintélye, hanem az egyenlőségből, az elfogadásból, a tanításból fakadó szeretet a mérvadó.

„Legyetek jók, ha tudtok!” – ez a darab mondanivalója a gyerekek és a felnőttek számára is. Ha jól játsszuk, akkor meg tudjuk mutatni az ember elé kerülő választások kísértéseit. Jónak vagy rossznak lenni egyaránt nehéz teher, ezért van a címben, hogy inkább legyetek jók, ha tudtok.

Főbb szerepekben: Pavletits Béla, Telekes Péter, Gregor Bernadett, Végh Péter, Nemes Wanda.

Rendező: Nagy Viktor