Legyen az operett (is) mindenkié!

1522

A Budapesti Operettszínház koncertsorozatot indított, ami a „Szabad ég alatt” – Open air Operett címet viseli, helyszíne pedig a Pesti Vármegyeháza. A csodálatos belvárosi környezet és a fülbemászó operett dallamok, amik az Operettszínház vezető művészeinek – két felállásban: Lukács Anita, Vadász Zsolt Szendy Szilvi, Laki Péter illetve Bordás Barbara, Fischl Mónika, Dancs Annamari, Dénes Viktor, Dolhai Attila pedig mindkét formációban szerepel – előadásában csendülnek fel remek nyáresti szórakozást kínálnak a műfaj kedvelőinek.

A helyszín – a Pesti Vármegyeháza belső udvara – a népszerű operett dalok, és a remek előadóművészek jelentik a garanciát arra, hogy mindenki tökéletesen kikapcsolódjon, s legalább másfél órára az operettek teremtette álomvilágban érezhesse magát.

Bori Tamás rendező villáminterjú keretében néhány mondatban elmondta, mi a célja új helyszínen zajló előadássorozatnak:
A pandémiás helyzet után az Operettszínház szükségesnek látta, hogy – a vezető szólisták fellépésével – gálaműsort adva újra kapcsolatba kerüljön a nézőivel. Augusztusban is folytatódni fog a sikeres kezdeményezés, újra lesz musical etap, de lesznek vegyes, musical-operett előadások is.

Az Operett – Open air műsor összeállítását nem túl hosszúra, 75-80 percesre terveztük, egy részben, mert tudjuk, hogy a szűk másfél óra a maximum, ami „egy ülésben” még kellemesen befogadható a nézőknek. Az intim közeg és a szabad tér biztosíték volt arra, hogy remek nyáresti szórakozást nyújtsunk a nézőknek, miközben 21 nagyszerű operett sláger hangzik el. A válogatás gerincét Kálmán Imre és Lehár Ferenc szerzeményei adják, de Huszka, Szirmai, Strauss, vagy Ábrahám Pál csodás dallamai is felcsendülnek.
Ezzel a műsorral azt is szeretnénk tudatosítani, hogy az operettet, mint műfajt – akárcsak a prózát, vagy az operát – a saját értékén, helyén kellene mindenkinek kezelnie, s nem sznobizmusból lenéznie. Remélem ez a gálaműsor is segít meggyőzni a fanyalgókat, hogy Kálmán és Lehár olyan szerzők, akik a világon mindenhol, méltán nagy elismerésben részesülnek, és előbb-utóbb itthon is elfoglalják azt a helyet, amit megérdemelnek.
Tölgyesi Tibor
fotó: Várady Nikolett