A TRIP Hajó által 2020. március 12-én életre hívott Első Magyar Karantén-Színház résztvevői ingyen és bérmentve alkotják különleges produktumaikat. Egyértelmű, hogy a modell hosszú távon nem fenntartható, ezért támogatói kampányt indítanak, arra kérik a közönséget, hogy támogassák a kezdeményezést. A kampányt a Tőkeportállal közösen indítják, annak érdekében, hogy biztosítsák a hajó és a csapat további működését.

“A színház egy élő műfaj, teljesen idegen az online világtól, ezért új fajta műfajt kell teremtenünk. Fontos, hogy összefogjunk és eljussunk a közönséghez, hogy ezáltal a nézők is eljussanak a kultúrához. Ez ingyen nem fenntartható, támogass Te is! Legyél Te is tagja egy új médium születésének!” 
Péterfy Bori

TRIP Hajó egy percig sem állt le a veszélyhelyzet kihirdetésekor, az online térbe költözve mutatja be új előadásait, amit a világ minden pontján elérnek a nézők a TRIP Facebook-oldalán. A TRIP Hajó csapata megtapasztalta, milyen önzetlenül dolgoznak a különböző produkcióikon a művészek, azonban nem élhetnek vissza ezzel a helyzettel, hiszen az ő munkájuk, és megélhetésük is veszélybe került.