Fotó: Bakonyiart

A Kiskunságban, azon belül is Kiskunmajsán és Szankon olyan ételeket és italokat kóstolhatnak meg az érdeklődők, melyek egyedülállóak hazánkban. A szanki kézműves konyakmeggy íze mindenkit magával ragad, a vaddohányból készült méz helyi specialitásnak számít, a kiskunmajsai Lópofa Csárdában pedig a térség jellegzetes ételeit szolgálják fel.

A Kiskunságról elsőre valószínűleg mindenkinek a természeti csodái jutnak eszébe, mint a szebbnél szebb arborétumok és homokbuckák, de a régió gasztronómiája is meglepően sokszínű. A Duna-Tisza közén igazi ínyencségekkel találkozhatnak a turisták, és garantáltan maradandó élménnyel gazdagodnak a kicsik és a nagyok egyaránt.

Szanki konyakmeggy

Szankon, az Ízek Házában a látogatók belekóstolhatnak a környék jellegzetes ízeibe és megtekinthetik a kézműves konyakmeggy készítési folyamatát is. A konyakmeggy-gyártás már korábban is működött a környéken, azonban az Ízek Házában lévő látványüzemben újjáéled ez a hagyomány. Az ideérkező vendégek nagy üvegablakokon keresztül követhetik a konyakmeggy-gyártás folyamatát. Kizárólag helyi meggyet használnak, amit 80 százalékos szeszben érlelnek, majd csokoládéval borítanak be.