László Boldizsár idén ünnepli 50. születésnapját, ez alkalomból 2020. Január 6-án, Boldizsár-napon az Erkel Színházban ad nagyszabású koncertet, amelyen most az örökzöld jazz-, és a szving világát célozza meg.

Ehhez produkcióhoz Magyarország első számú big bandjét, a Budapest Jazz Orchestrát kérte fel. Velük olyan nagy magyar és amerikai előadók dalait dolgozza fel, akik hangban és zeneiségben mindig is közel álltak hozzá. Tony Bennett, Frank Sinatra, Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Máté Péter és mások számainak bemutatásához négy, hozzá nagyon közel álló hölgyet is felkért közreműködőnek: az Opera egyik vezető szopránját, egy énekesnőt, akivel anno együtt kezdte a pályát, egy vezető színésznőt, aki az este háziasszonyi szerepébe is bújik, és feleségét, aki szintén a Magyar Állami Operaház szólistája.

Közreműködik: Rálik Szilvia, Szekeres Adrienn, Schell Judit, Nánási Helga és a Budapest Jazz Orchestra

A dalok magyar nyelvű átiratai kifejezetten erre a koncertre készülnek olyan remek szövegírók tollából, mint Vámos Miklós, Éger László, és Zöldi Gergely.

A koncerthez kapcsolódóan egy jótékonysági kampányt indítottunk a Heim Pál Gyermekkórház javára. Egy karácsonyi video klipet is forgattak a koncert  közreműködőivel, a kampányt fémjelző dal jogdíjaiból, illetve a koncert a jegybevételének előre meghatározott hányadából áll majd a gyerekek gyógyítására szánt támogatás. A videoklip 3 hét alatt már is túl van a 30.0000 megtekintésen.

Az eddigi hagyományoknak megfelelően a Szegedi Nemzeti Színházban, 2019. december 30-án egy előbemutató is lesz a koncertből.

www.laszloboldizsar.com
https://www.facebook.com/laszloboldizsarofficial