A Filharmónia Magyarország szervezésében 2022-ben is megrendezésre kerül a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál. A fesztivál együttműködő partnere a Haydneum – Magyar Régizenei Központ. Június 4. és 10. között különleges programokkal várják a lelki feltöltődésre vágyó zeneszeretőket a szabadban és a templomokban egyaránt. A Haydneum Egyházzenei Fesztivál ugyanebben az időpontban Budapesten várja a nagyérdeműt, a Filharmónia Magyarország pedig a vidéki közönséghez juttat el 4 hangversenyt a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál keretében, szabadtéri programokkal és ünnepélyes zenekari szentmisékkel fűszerezve.

Június 4-én Szegeden nyitja meg kapuit a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál. A Capella Savaria és a Purcell Kórushangversenyén kiváló énekes szólistákműködnek közre Nicholas McGegan világhírű amerikai karmester vezényletével, melyen Hummel Esz-dúr miséje mellett Haydn g-moll Salve Regina című műve is felcsendül.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje lesz hallható június 7-én a Pécsi Bazilikában, ahol a Várdai István művészeti vezetésével működő együttes Haydn Krisztus hét utolsószava a keresztfán című alkotását adja elő.

Érdemes ellátogatni június 8-án Veszprémbe az Árpád-házi Szent Margit-templomba, hiszen a Versailles-i Barokk Zenei Központ Gyermekkara és az Orfeo Zenekarad közös koncertet Fabien Armengaud vezényletével. A hangversenyen közreműködik három nemzetközi hírű énekes is, a szoprán Eugénie Lefèbvre és Gwendoline Blondeel, valamint a kontratenor Paulin Bündgen.

Végül június 10-én az Aura Musicale barokk kamaraegyüttes zárja a fesztivált Békéscsabán. Az együttes művészeti vezetője Máté Balázs, aki három kiváló zeneszerzőműveiből állított össze egy izgalmas válogatást erre az estére. Közülük is kiemelkedik Esterházy Pál, aki költőként és zeneszerzőként egyaránt maradandó műveket hagyott hátra. Egyik legismertebb alkotása a Harmoniaca elestis, melyből 4 kantáta is elhangzik a koncerten.

A templomi koncertek mellett további ingyenes szabadtéri programoknak lehetnek részesei. Június 5-én Pécsett és Kaposváron a Szent Efrém Férfikar „angyalszárnyakon kalandozik” majd a világszakrális zenéjében.  Június 6-án Békéscsabán és Szegeden pedig az „égig érő hangokkal” hirdeti majd az In Medias Brass a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál eljöttét.

További információ a www.filharmonia.hu weboldalon található.