10.4 C
Budapest
kedd, április 16, 2024
hirdetés

Újra bárokba költöznek a koncerttermekből a klasszikusok A zene éjszakáján

2022. november 17-én, csütörtökön ismét klasszikus, de nem komoly koncertekkel telik meg a főváros: a pár hete Az év zenekarának választott Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi újra Budapest legkedveltebb bárjaiban, kávézóiban lépnek fel. A zene éjszakáját, amelyen a lehető legkötetlenebb formában élvezhetik az ingyenes minikoncerteket a fővárosiak, már hatodik alkalommal rendezi meg a BFZ és a Budapest Brand. Idén is a Duna mindkét oldalán váltják egymást kora estétől késő éjjelig a fesztelen hangulatú rövid műsorok a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi, valamint Fischer Annie-ösztöndíjas ifjú tehetségek előadásában. A programok rendkívül széles skálán mozognak: egyaránt lesznek régebbi klasszikusok Mozarttól Csajkovszkijig, de újabbak is Gershwintől John Lennonig. Sőt, az egyik minikoncerten kelta népzenét is játszanak majd a BFZ művészei. A programsorozat, a csütörtök esti megnyitó után, egy a kultúra és a fiatal közönség kapcsolódási lehetőségeiről szóló beszélgetéssel veszi kezdetét. Az ISON-ban tartott és Gáspár Máté (Budapest Brand) által moderált fórumon részt vesz Kiss-Kozma Georgina (Mathias Corvinus Collegium), Rozgonyi-Kulcsár Viktória (Jurányi Inkubátorház), Szálka Zsuzsanna (Magyar Zene Háza) és Varga Nikoletta (Nemzeti Táncszínház). A nem mindennapi esemény hangulatát hűen adja vissza az itt látható kisfilm:

A zene éjszakája a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. közös rendezvénye, amely Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.

Helyszínek: ISON kulturális központ, Béla Bár, Hadik Kávéház, Szatyor Bár, Három Holló Kávéház, Moha Café, Kelet Kávézó és Galéria, Lumen Kávézó

További információ: www.bfz.hu/zeneejszakaja; www.facebook.com/a.zene.ejszakaja

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
160FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb