25.3 C
Budapest
hétfő, május 20, 2024
hirdetés

The Golden Voices of Gospel Debrecenben és Budapesten

2021. január 13-án és 14-én ad koncertet Debrecenben és Budapesten az Európában turnézó Dwight Robson baptista tiszteletes The Golden Voices of Gospel (USA) nevű világhírű, afroamerikai zenészekből és vokalistákból álló formációja.

A The Golden Voices of Gospel, Dwight Robson baptista tiszteletes világhírű együttese, amelynek afroamerikai tagjai ízig-vérig muzsikusok és fantasztikus énekesek, vokalisták. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami egyedi  hangzást kölcsönöz koncertjeiknek.

A formáció nevében fémjelezett „arany hangjukkal” többszáz koncertet adtak eddig szerte a világon. A tiszteletes Missouri államban, St. Louisban született, együttese tagjaival együtt New Yorkból érkezik európai turnéjára, köztük Debrecenbe Budapestre is.

A „The Golden Voices of Gospel”  együttessel olyan világsztárok dolgoztak együtt, mint Michael Jackson, Bonnie Tyler vagy Mariah Carey. A popzene meghatározó előadói; Tina Turner, Stevie Wonder, Whitney Houston és Beyoncé  is sokat merített a gospel stílus hagyományaiból slágereiknél. A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb zene. A formáció mottója; „Let’s have Church Tonight! A kivételes koncert során olyan emblematikus spirituálék és gospelek hangzanak el, mint a Hallelujah vagy az Oh, Happy Day. A közönség minden alkalommal egy nagyon személyes élménnyel lesz gazdagabb; a jól ismert gospel dalok a déli spiritualitás felemelő tradicionális világába kalauzolják a nézőket 2022. január 13-án a Debreceni Református Nagytemplomban és január 14-én a Szent István Bazilikában.

2022. január 13., csütörtök, 19:00 – Debreceni Református Nagytemplom
2022. január 14., péntek, 19:00 – Szent István Bazilika

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
163FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb