A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2022 januárjában is megrendezi a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivált.

A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotók, táncosok számára bemutatkozási lehetőséget nyújtson, és legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel. Ezen kívül személyre szóló szakmai visszajelzést biztosít számukra, és a nemzetközi zsűrivel valamint a többi résztvevővel való nyitott kommunikáció lehetőségét teremti meg a zsűri ’feedback’ beszélgetések során.

Mindezt szem előtt tartva kerül megrendezésre az online térben is a fesztivál 2022. január 19. és 22. között.

A fesztivált idén már 5 jelölőkör előzte meg, nem csupán a német, lengyel, magyar és videós, hanem új partnerintézetünk révén immáron a holland jelölőkörről is kiválasztásra kerültek a meghívott produkciók.

Ebben az évben rekordszámú, több mint 150 pályázatból 30 koreográfia jutott tovább a versenyprogramba, melyek 2022. január 20-21. között az Orkesztika Alapítvány videómegosztó csatornáján lesznek láthatók.

Az online formátummal fesztiválunk otthonról, kényelmesen elérhető színházi élményt nyújt, amely minőségi válogatást kínál a feltörekvő, friss, hazai és külföldi produkciókból. A vetítésre kerülő koreográfiákban a táncosok röviden, szólók esetén maximum 6, duók esetében maximum 9 percben mutatják be alkotásaikat.

A fesztivált január 19-én vendégelőadásokkal nyitjuk meg. Azok a résztvevők, akiket a jelölőkörök zsűrije továbbjuttatott a versenyprogramba, a fesztivál második és harmadik napján lesznek láthatóak. Közülük a legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat, őket a SzólóDuó 2022 Gálaesten – 2022. január 22-én láthatja majd a közönség. Szavazni a SzólóDuó közösségi média felületén lehet január 20-21. között.

https://www.facebook.com/szoloduo

Készülünk meglepetésekkel is, sztárvendégeink a Magyar Mozdulatművészeti Társulat és a Duda Éva Társulat, valamint hagyományunkhoz híven a tavalyi fesztivál díjazott produkciói is újra láthatóak lesznek!

A fesztivál kísérőprogramja a 13. Ork_Kota_Platform is megrendezésre kerül. A Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika alapítvány pályázata keretében egyperces táncfilmeket láthatnak majd. A beérkezett közel 100 filmből 23 alkotást választott ki a zsűri, melyek közül bárki szavazhat kedvencére a közösségi média platformon közzétett szavazáson. A zsűri- és a közönségdíj nyertese a SzólóDuó Gálaestjén kerül kihirdetésre.

https://www.facebook.com/1minutedance

A 2022 januárjában online megrendezésre kerülő SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál az Orkesztika Alapítvány videómegosztó csatornáján lesz látható. https://www.youtube.com/orkesztika

SzólóDuó Partnerek: Orkesztika Alapítvány – MOHA Mozdulatművészek Háza, Magyar Mozdulatművészeti Társulat, Barnes Crossing Choreographen-Netzwerk e.V. (D), EFERTE – Fundacja Rozwoju Tanca (PL), Kontakt Táncért Alapítvány, MAPA – Moving Academy for Performing Arts (NL)

Együttműködő Partnerek: Magyar Mozdulatművészeti Társulat Nonprofit Kft., MU Színház, Budapesti Lengyel Intézet, Teatr ROZBARK (PL)

A fesztivál pályázati támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alapprogram – Imre Zoltán Program Kollégium, Magyar Művészeti Akadémia