Finisben a Lévi Story című musical, amelynek 2022. július 15-én, pénteken lesz a bemutatója a Siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. A Veszprémi Petőfi Színház és a Pesti Broadway Alapítvány koprodukciójában készülő klezmer musical alkotói a főpróbahéten bepillantást engedtek a kulisszák mögé.

A történetet a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette.

Az előadás Levi (Lőb) Strauss karrierjét, vagyis a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el” – mondta el a darab rendezője, Kerényi Miklós Gábor Kero” azon a rendhagyó fotóspróbán, amelyen ízelítőt adtak a „világsiker musicaljéből”.

„A történet ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ér: van benne kaland, szerelem és persze rengeteg zene, tánc, izgalmas emberi sorsok és sok-sok humor”

Érdekesség, hogy a főszereplő (Levi Strauss) Kerényi Miklós Máté kedvesét (Haim/Hanna) Kardffy Aisha alakítja, akivel a magánéletben is egy párt alkotnak.

A nadrágszerepet játszó színésznő karakterét a történet szerint fiú ruhába bújtatja féltő édesapja (Davidovics rabbi) Szabó P. Szilveszter, akire szintén rátalál a szerelem (Rebeka, Lévi anyja) Szulák Andrea – és a szerepet vele kettős szereposztásban játszó Módri Györgyi – személyében.

Az előadás látványvilága is rengeteg meglepetést tartogat, ugyanis a legmodernebb vetítéstechnikát ötvözik a klasszikus színházi díszletelemekkel.

Az autentikus zsidó táncokat a koreográfus, Király Béla a kortárs táncművészet köntösébe bújtatja.

A Kossuth-díjas Jávori Ferenc „Fegya” klezmer zenéje pedig egyedülálló és különleges hangulatot teremt, és egyben hiánypótló a hazai zenés színház világában.

Főbb szerepekben: Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Szulák Andrea/Módri Györgyi, Haraszti Elvira, Kardffy Aisha, Horváth Dániel, Cservenák Vilmos, Keresztes Gábor, Gaál Attila Csaba, Máté P. Gábor, Keller Márton, Budai Márton, Gyurcsok Buda