21.6 C
Budapest
hétfő, május 20, 2024
hirdetés

Shakespeare/37 – Kemény Zsófi: Lieberman

Fotó: Meister Natália Nóra

Újabb premier a Shakespeare/37 sorozatában; Kemény Zsófi: Lieberman című drámája debütál 2021. április 28-án, szerda este 20 órától a webszinhaz.com-on. Az etűdöt Shakespeare Sok hűhó semmiért című művének alapján írta Kemény Zsófi. A főbb szerepekben Horváth Szabolcsot, Fröhlich Kristófot, Józsa Bettinát és Szécsi Bencét láthatja a közönség.

„Claudius, a herceg kegyeltje házasodni készül. A herceg választása Messina kormányzójának leányára, a gazdag és gyönyörű Heróra esett. A herceg öccse, az irigy Don Juan, nehezen viseli, hogy bátyja szép terve sikerre jusson. Szolgája, az éleseszű, gátlástalan Boracchio, kész befeketíteni a kedves és ártatlan Herót, hogy méltatlanná váljon a főúri házasságra. Felajánlja hát, hogy elcsábítja Hero szolgálóját, Margarétát, és arra is ráveszi majd, hogy a légyottról házipornó-felvétel készüljön. De a felvétel csak akkor ér valamit, ha a szolgálólány az úrnőjének látszik rajta, és így mindenkit megtévesztve hirdetheti majd Hero gyalázatát.

Shakespeare eredeti szövege az erdő, és mi bujkálunk a fák között.”

WebSzínház valódi különlegességgel készül: Shakespeare/37 címmel indít új, online szériát, amely Shakespeare összes drámáját új kontextusba helyezi – de egészen különleges cinematográfiai módon, az avantgárd szellemű Dogma-filmek által ihletve. 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, illetve költő írt húszperces etűdöket a reneszánsz mester egy-egy művéből kiindulva. A színházi jelenetek filmes eszközökkel feldolgozva új műfajt teremtenek: a Film/Színház műfaját. A sorozatot egy virtuális társulat hozza létre, amelyben a magyar kulturális élet jeles alkotói vesznek részt. A premierket követően, minden szerdán érkezik az új epizód a www.webszinhaz.com felületén, este 20 órától, a publikált epizódok visszanézhetőek a műsortárban.

Bővebb információk, színlapok: https://webszinhaz.com/performance/sh37

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
163FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb