Az Sztárestek zongorával című sorozat 2022. november 20-i koncertjén a Wagner-szerepekben világírűvé vált német mezzoszoprán első operaházi fellépése alkalmával a feltörekvő ifjú bariton, Samuel Hasselhorn és Joseph Breinl zongoraművész társaságában válogat a 19. századi német dalköltészetből Schuberttől Mahlerig.

Az eleganciájáról és részletekig kidolgozott előadásmódjáról méltán híres Waltraud Meier,aki több mint négy évtizedeWagner emblematikus nőalakjainak megformálójaként vált ismertté Buenos Airestől, Bayreauthon át Bécsig, operai elfoglaltságai mellett csaknem húsz éve kiemelt figyelmet fordít a daléneklésre is. A német drámai szoprán és mezzoszoprán romantikus dalestjének első felében Schubert, Brahms, Richard Strauss, a második részben Mahler A fiú csodakürtje című romantikus német népköltészeti és népdalgyűjtemény nyomán született dalaiból állította össze műsorát. Partnere az esten az ígéretes operai és dalénekesei pálya előtt álló német bariton, Samuel Hasselhorn,aki a már említett szerzők művein kívül Schumann-darabokkal is készül az estre. A 2018-as brüsszeli Erzsébet Királyné Zenei Verseny győztese, aki az elmúlt években alakította többek közt Almaviva grófot (Figaro házassága) a Berlini és Don Giovannit a Bécsi Állami Operaházban, valamint volt Harlekin (Ariadné Naxoszban) a milánói Scalában, de nem lehet ismeretlen a budapesti közönség előtt sem, miután tavaly decemberben Bach Karácsonyi oratóriumában közreműködött, amit a francia Insula orchestra és Accentus kamarakórus a Müpában mutatott be.

Az est zenei közreműködője Joseph Breinl, aki nemzedékének Európa-szerte keresett zongoraművésze és kamarazenésze. Olyan neves koncerttermekben lépett fel, mint a Carnegie Hall, a milanói Scala, a bécsi Musikverein vagy a drezdai Semperoper, de adott koncertet számos rangos esemény mellett az Edinburgh-i Fesztiválon is. A muzsikuscsaládban nevelkedett bajor zongoraművész a Müncheni Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát, de az Amszterdami Konzervatóriumban is végzett mesterkurzusokat. Alma matere már a diplomaszerzés előtt is óraadó tanárként foglalkoztatta, 2010 óta pedig a Grazi Művészeti Egyetemen oktat dalinterpretációt. A számos rangos nemzetközi díjjal is rendelkező zongoraművész több neves operaénekes mellett Waltraud Meierrel is rendszeresen dolgozik együtt.

A Sztárestek zongorával sorozat 2023. január 29-én Ramón Vargas mexikói tenor ária- és dalestjével folytatódik. Partnere az Ildar Abrazakov dalestjén is közreműködő georgiai (grúz) zongoraművész, Mzia Bachtouridze lesz.