25.2 C
Budapest
kedd, július 23, 2024
hirdetés

„Örökre megállt a gőzhajó”

Leslie Mandoki megrendülten  és szomorúan emlékezett meg Török Ádámról, a Mini együttes alapító tagjáról, aki  2023. április 19-én hunyt el  75 éves korában.

A Mandoki Soulmates facebook posztjában tudatta a hírt.

Gyugyó, ahogy mi zenészek őt hívtuk elaludt tegnap és ma reggel már ott kopogott a felhők feletti próbaterem ajtaján ahol Jimi és Miles már próbáltak.

Török Ádám egy ikonikus legendája a magyar Prog Rock világnak. Törte mindannyiunknak az utat. Amikor én még kis srác voltam és a Bem Rakparti klub jelentette a nagyvilágot, ahol a Syrius, a Mini és Rákfogó a Szakcsi mesteremmel, későbbi barátommal voltak a nagy elődeink, példaképeink és a Gyugyó volt az örök házigazda, és még akkor is ha mi már felcseperedtünk és mi is már ezen a nagyvilágot jelentő színpadon álltunk, vagy ha a Tabánban szólt a prog rock magyarul, és persze ő volt az aki az Ifi Parkot is bejátszotta számunkra akik ezen a Prog Rock és Jazz Rock ösvényen képzeltünk el az életünket.

Ha az kifejezés mély töltettel létezik, hogy “óriási vaker”, hát az a drága Gyugyóra lett ez kitalálva.

Milyen szívesen gratuláltunk volna neked a 75. születésnapodra az Erkel színházban.

De Te most életművedhez méltó úton vagy egy mennyekbeli égi zenekarba.

Ott várnak rád a mi Soulmates zenekarunk tagjai, Jack Bruce, Greg Lake, Jon Lord, Michael Brecker, Victor Bailey. Hisz itt a földön is csodálatos zenészeket hoztál a MINI-ben színpadra, ha csak a Papp Gyuszkót vagy Tátrai Tibuszt említjük, és mégis mennyire szerény maradtál mindig. Sosem felejtem, mikor meghívtuk egyszer egy koncertünkre Siófokon – innen a Foto is – milyen tisztelettel voltál a New Yorki legendás zenésztársaim iránt, akik téged mindjárt szívükbe zártak, és Ian Anderson barátom, is írta hogy most is ott voltál a koncertjén, ő már téged 29 éve nagyon megszeretett amikor a Szigetre a Bem Rakparti klubban próbáltunk és te meg csak szerényen segítettél, de azt mindenben.

Mindannyiunk szívében fogsz tovább élni.

A Bem Rakparton a régi legendás klubjában a szabadelvűségnek pedig emlékedet fogjuk örökre őrizni.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
169FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb