A Liliom Produkció sajtótájékoztatót tartottlegújabb, készülőben lévő zenés komédiájáról az Öreglányok című előadásról  2022. március 22-én a Ram Színházban. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a darab részleteiről valamint egy rövid olvasópróba erejéig bepillantást nyertek a készülő komédia hangulatiságába, zenei világába.

A Liliom Produkció legújabb előadása megint nőkről, de nem csak nőknek és nem csak az idősebb korosztálynak szól, hiszen egyszer mindenki megöregszik…

2022. május 7-én debütál ugyancsak a RaM Színház színpadán a Liliom Produkció fergetegesnek ígérkező új zenés komédiája, az Öreglányok. A darabot Tallós Rita ötlete nyomán Csík Csaba írta.

Léteznek olyan nagy találkozások, amelyek elől nem menekülhetünk és vannak olyanok, amelyeket nem is szabad megúsznunk. Íme, négy nő. A mai hetvenesek, kiket összehozott a sors. Négy különböző kultúrájú „öreglány” akik minden tulajdonságukkal együtt felvállalják önmagukat. Őszinték, néha nyersek, ennek ellenére rengeteg könnyedséggel és humorral lettek megáldva. Igazi emberek, még most is ízig-vérig nők, Életük utolsó fejezetében mind úgy döntöttek, hogy a hedonizmust és a jókedvet választják. Együtt négyen kimondják, amit gondolnak, hiszen már nem kell semmit bizonyítaniuk.  Minden titkukat kiterítik egymás előtt, mindent bevallanak, nem szégyellnek semmit. Sírnak, szeretnek, gyűlölnek, egyszerűen és őszintén élvezik az életet. Négy nő. Rajtuk keresztül látjuk a huszadik század történelmét, amelynek stigmáit ma is őrizzük…Öreglányok, akik úgy játszanak, mint a gyerekek a játszótéren. Nevetnek isteneken, szerelmeken, betegségeken, a társadalom korlátain. Olyan nők, akikhez az élet nem volt mindig kegyes …mégis minden porcikájukkal azt üzenik: NEVESS ÉS ÉLJ!

fotó: Gergely Bea

Rozált a muzsikus családból származó roma asszonyt Papadimitriu Athina, Ilont a Jehova- hívő palóc özvegyasszonyt Oszvald Marika, Dalmát a római katolikus dámát Kováts Kriszta valamint Esztert az enyhén alzheimeres zsidó asszonyt Horváth Zsuzsa alakítja.

A komédia zenei világát Carlos Gardel, George Gershwin, Scott Joplin, Jerome Kern, Márkus Alfréd, Glen Miller, Kurt Weill és Zerkovitz Béla fülbemászó örökzöld dallamai garantálják.

Az előadásokat országosan illetve határon túl is népszerűsítik. A darabok forgalmazását a színházi projektek menedzselésére szakosodott New Season Produkciós Iroda látja el Timár Krisztina vezetésével. A Liliom Produkció és a New Season megállapodása 2021. októberében köttetett, ám az már most látszik, hogy a kooperáció remekül működik és sűrű nyári programok elé néz a csapat. Az idei nyáron részt vesznek a legnagyobb szabadtéri fesztiválokon, mint például a Mézesvölgyi Nyáron is, amely nem csak Pest-megye, de több mint 25.000 fős nézőszámával országos viszonylatban is mára a legnagyobb nyári színházfesztiválok közé tartozik. Az Anyatigrisek a nagy sikerre való tekintettel július 16.-án immár negyedik alkalommal örvendezteti meg Veresegyház közönségét. A Kőszegi Várszínház idei kínálatában két alkalommal június 25.-én az Anyatigrisekkel és a nyár folyamán az Öreglányokkal is találkozhat a nagyközönség. Keszthelyen a Színházi Estek megrendezésében július 22.-én látható az Anyatigrisek, a kecskeméti nézők pedig a Liliom Produkció mindhárom darabját megtekinthetik június, július és augusztus folyamán a Csillagfény Udvarszínház szabadtéri színpadán.

A helyszínek között fontos szót ejteni a RaM Színházról mivel az idei évre otthont ad a Liliom Produkció két nagy produkciónak számító előadásának, az előbb említett Anyatigriseknek és az Öreglányoknak is. A Freelusion vezetősége a RaM Színház üzemeltetőjeként kifejezte abbéli szándékát, hogy hosszú távon is szeretne bemutatkozási lehetőséget adni a Liliom Produkció előadásainak, hiszen a RaM változatlanul törekszik arra, hogy megújuló, színes műsorkínálattal és látványos előadásokkal elkápráztassa közönségét.

Írta: Csík Csaba
Rendezte: Tallós Rita
Szepeplők: Horváth Zsuzsa, Kováts Kriszta, Oszvald Marika, Papadimitriu Athina
Díszlet-jelmez: Ziegler Katalin – Velkey Virág
Dalszöveg: Csík Csaba
Koperetítor: Ligeti Éva
Grafika: Karsainé Tamássy Zsanett