Húsz premier előadással és műsoron tartott repertoár darabokkal továbbra is nyitva a Táncszínház online színpada. A Nemzeti Táncszínház nem szünteti meg az elmúlt időszakban alatt kialakított, egyre népszerűbb virtuális műsorfolyamát. Sőt: 2021. májusban és júniusban a Táncszínház sorra bemutatja a tavalyi évre tervezett, de a pandémia miatt várakozni kényszerülő új előadásait.

A Nemzeti Táncszínház – mint ahogy minden kulturális intézmény – kényszerű szünet után újraéled. Táncosok, koreográfusok és az előadások létrejöttét segítők hoznak újra lendületet, mozgást a Millenárisra, töltik meg újra tánccal, zenével, díszlettel a próbatermeket és a színpadot. A rendkívüli helyzet azonban még csupán óvatos kezdést jelent, de továbbra is lehetőséget ad arra, hogy a közönség az otthonában kapjon táncélményt, azaz, ha csak átvitt értelemben is, házhoz menjen a művészet.

A május, június havi műsorrendek alapján az már most látszik, hogy izgalmas hetek várnak a táncművészet iránt érdeklődőkre: a két hónapos premier-folyamban lesz néptánc, flamenco, és természetesen készülnek a hazai kortárs táncegyüttesek is új előadásokkal.

A műsorrend szerint a májusi bemutatók sorában ott lesz az Inversedance Fodor Zoltán Társulat, a Budapest Táncszínház, új darabbal láthatjuk a színpadon a Duna Művészegyüttest, és a FlamenCorazóneArte is egy kétségtelenül pezsdítő színpadi flamenco forgataggal készül.

Júniusra is jut bőséggel a premierek izgalmaiból: jön a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Szegedi Kortárs Balett, a Bozsik Yvette Társulat és újra találkozhatunk a Frenák Pál Társulattal és a Pécsi Balettel is, a már májusban visszatérő táncegyüttesek után így bővül tovább az online programsorozat, méltó nyitást adva a kényszerű dermedtségből ébredő táncművészeti központnak.

A bemutatókra jegyet a már megszokott módon, online lehet váltani az Interticket jegyvásárlási rendszerén keresztül. A Nemzeti Táncszínház a repertoáron tartott előadásokat továbbra is ingyenesen, de regisztrációhoz kötve teszi elérhetővé.