Olasz és francia operacsemegék Kolonits Klára online áriaestjén

Fotó: Nagy Attila

A bel canto és francia operairodalom színpadon ritkán hallható részleteiből összeállított vadonatúj műsorral készül áriaestjére a Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán. A Bellini, Rossini, Donizetti, Verdi, Charpentier, Massnet és Meyerbeer műveit is felvonultató esten – amely egyszeri alkalommal, 2021. április 24-én 20:00 órától látható az Opera Otthonra fizetős szolgáltatásában – vendégként közreműködik Schöck Atala és a Brickner Szabolcs, zongorán kísér Dinyés Dániel.

Kolonits Klára közel két évtizede bűvöli el az Opera közönségét Mozart, Meyerbeer, Donizetti, Bellini, Verdi, Offenbach és Erkel hősnőinek megformálásával, de neve ugyancsak ismerősen cseng Európa számos országában, ahol több ikonikus szerepét, köztük az Éj királynőjét, Luisa Millert, Normát és Violetta Valéryt is alakította. Az operák mellett rendszeresen hallható dalesteken és hangversenyeken és operabeavató előadásokon, koncertrepertoárja a barokktól egészen a kortárs művekig terjed. Áriaestjén olyan népszerű bel canto darabokból válogat, mint Bellini Capuletek és Montague-k és Norma, Donizetti Lucrezia Borgia vagy Verdi Lombardok című operái, valamint Meyerbeer, Rossini, Massenet és Charpentier művei. Az esten a Kossuth-díjas énekes meghívására duettekben és áriákban is közreműködik Schöck Atala és Brickner Szabolcs. Az énekeseket Kolonits Klára férje és csaknem húsz éve állandó alkotótársa, Dinyés Dániel zeneszerző, karmester kíséri zongorán, míg fuvolán az Opera Zenekar művészei, Rácz János és Ácsné Gjorgevic Dóra működnek közre. Az est rendezője Gábor Sylive.

MŰSOR:
Bellini: Capuletek és Montague-k – Giulietta áriája az I. felvonásból („Eccomi, in lieta vesta… Oh quante volte”)
Rossini: Semiramis – Semiramis és Arsace duettje a II. felvonásból („No, non ti lascio!”) – közreműködik: Schöck Atala
Donizetti: Lucrezia Borgia – Lucrezia áriája („Com’e bello”)
Donizetti: A kegyencnő – Leonóra áriája a III. felvonásból („O mio Fernando”) – előadja: Schöck Atala
Bellini: Norma – Norma és Pollione duettje a II. felvonásból („In mia man”) – közreműködik: Brickner Szabolcs
Verdi : A lombardok – Giselda áriája a IV. felvonásból („Qual prodigio… Non fu sogno”)
Massenet: Manon – Saint Sulpice duett a III. felvonásból – közreműködik: Brickner Szabolcs
Charpentier: Louise – Louise áriája a III. felvonásból („Depuis le jour”)
Meyerbeer: Az afrikai nő – Vasco da Gama áriája a IV. felvonásból („Pays merveilleux!… Oh Paradis”) – előadja: Brickner Szabolcs
Meyerbeer: Észak csillaga – Katalin áriája („C’est bien lui”)