Rómeó és Júlia című előadását mutatja be a Pécsi Balett Fellbachban november 8-án és 9-én.

Közel négy éve kapott meghívást a németországi Fellbach városától a Pécsi Balett társulata, hogy a Rómeó és Júlia című előadásukat bemutassák testvérvárosukban. Az előadások már ki voltak tűzve, amikor a világjárvány közbeszólt. A programot akkor elhalasztották, de az egyeztetések folyamatosan zajlottak azóta is. Az időközben újraindult repertoárjátszásuk mellett, mely szerencsére igen sűrű és változatos, a Pécsi Balett november 6. és 10. között végre megvalósíthatja a német turnét.

November 2-án telt ház előtt aratott újra óriási sikert Rómeó és Júlia előadásunk Budapesten, mely nagyszerű motiváló erő táncművészeink számára a német turné előtt néhány nappal. Köszönjük a Nemzeti Táncszínháznak a lehetőséget.”- mondta el Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett ügyvezetője.

Örök érvényű gondolatok és emberi viszonyok, az érzelmek legszélesebb skálája, legnagyobb amplitúdói jelennek meg Rómeó és Júlia igaz szerelmének tragikus, egyúttal felemelő történetében. A fellobbanó kamaszszerelem, mely katartikus véget ér, megszólít, tükröt tart
és önértékelésre késztet. Mértékletességre és önfegyelemre, egymás elfogadására és a gyűlölet kioltására tanít. A Pécsi Balett előadása a kulturált ember oktalan viszálykodásának, a másik szinte ösztönös elutasításának indokait.

Vincze Balázs szenvedélyes és dinamikus táncnyelve keltette új életre William Shakespeare szerelmespárjának meséjét. A különleges látványvilágról Cziegler Balázs díszlettervező és Kiss Julcsi jelmeztervező kreatív fantáziája gondoskodott. A Rómeó és Júlia eredeti zenéjét –
klasszikus inspirációkra – Riederauer Richárd írta. Az innováció és hagyománytisztelet jegyében továbbra is az a társulat célja, hogy megérintsék a nézők szívét és elgondolkodtassunk.

Alkotók:
Zeneszerző: Riederauer Richárd, Charles Gounod
Dramaturg: Böhm György Nádasdy Kálmán- és Jászai-díjas, Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt- díjas Érdemes művész
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Társkoreográfus, asszisztens: Molnár Zsolt Harangozó-díjas
Rendező-koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész

Táncolják:


Rómeó: Matola Dávid
Júlia: Karin Iwata
Capuletné: Szécsi Theodóra
Montague-né: Rónaki Nina
Mercutio: Molnár Zsolt
Benvolio: José Blasco Pastor
Lőrinc barát: Koncz Péter
Tybalt: Szabó Márton
Páris: Varga Máté
Júlia dajkája: Kócsy Mónika
Nők a két házból: Frank Edina, Horváth Réka Annamária, Pintér Rebeka, Reetta Riikonen, valamint Balogh Csongor

Kreatív, fotó: Rajnai Richárd
Forrás: Pécsi Balett

Bővebb információ: https://www.pecsibalett.hu/repertoar/romeo-es-julia/110