27.9 C
Budapest
szombat, július 13, 2024
hirdetés

Műfaji határokon átívelő jubileumi koncertekre készül Miklósa Erika

Sanzonok, jazzdalok és ritkán énekelt operaszerepek, többek közt Verdi, Kodály, Gershwin és Wolf Péter művei is elhangoznak a Miklósa30+ jubileumi ráadáskoncerteken, amelyeket Miklósa Erika ad 2021. szeptember 4-én, október 17-én és november 21-én az Eiffel Műhelyház Bánffy termében. A koncerteken közreműködik Harazdy Miklós zongoraművész, valamint az ütősökből álló TanBorEn Trió.

Napjaink egyik legnépszerűbb magyar operaénekesnője, Miklósa Erika 2021-ben ünnepli operai pályafutásának 30 éves évfordulóját, aminek alkalmából márciusban online közvetítés formában adott jubileumi koncertet. A jelentős nemzetközi karriert is magáénak tudó koloratúrszoprán akkor emblematikus szerepiből adott elő részleteket operaénekes partnereivel, ez alkalommal viszont önálló fellépésen mutatja be változatos műsorát, amiben három évtizedes pályájának műfaji kalandozásaiból válogat. A műsorban Meyerbeer, Verdi, Bizet, ifj. Johann Strauss opera- és operettrészletei mellett Kodály, Gershwin, valamint Marguerite Monnot sanzoníró, a tangó két mestere, Carlos Gardel és Astor Piazzolla, illetve a számos műfajban sikeresen alkotó Wolf Péter dalai is megtalálhatók lesznek.

A koncerten Miklósa Erikát az idén Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett zongoraművész és egyetemi oktató, Harazdy Miklós kíséri, akihez a koloratúrszopránt több évtizedes baráti és munkakapcsolat fűzi. Ugyancsak közreműködője az október 17-i és november 21-i koncerteknek a Kerek Csombor, Madaras Zoltán Mihály és Tóth Levente ütősökből álló TanBorEn Trió, amely a 2019-es Kamara Virtuózok tehetségkutató győzteseként szerzett országos ismertséget. A rangos nemzetközi versenyeken díjazott, ütőhangszeres muzsikát népszerűsítő együttes Bizet, Gershwin és Piazzolla szerzeményeiben működik közre. A formációt szeptember 4-én Kolics Máté, Madaras Zoltán Mihály és TóthLevente alkalmi triója helyettesíti.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
169FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb