Felhőtlen élményt ígér minden korosztálynak a Pécsi Balett legújabb mesebalettje, melynek bemutatója 2022. február 12-én, szombaton 17.00 órakor lesz a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Olyan pozitív életigenlés és annyi szeretet árad az előadásból, amire most mindennél jobban szüksége van mindannyiunknak.

Egy gazdagon illusztrált mesekönyvet kelt életre hús-vér figurákkal Vincze Balázs rendező-koreográfus és alkotótársai: Németh Attila zeneszerző, Erdős Júlia Luca dramaturg/díszlettervező, Fekete Katalin dramaturg/jelmeztervező, Molnár Zsolt és Szabó Márton társkoreográfusok.A Pécsi Balett táncművészeivel egy olyan pazar kiállítású és igényesen szórakoztató előadást hoztak létre, melyet jó szívvel ajánlanak a felnőtteknek is.

A táncművészetben ritka a humor jelenléte, mert a mozgás nyelvén nehéz azt ízlésesenábrázolni. Vincze Balázs és a Pécsi Balett táncművészei már többször bizonyították humorérzéküket, most azonbanmég magasabbra emelték a lécet.Fazekas Mihály elbeszélő költeménye a magyar irodalom egyik gyöngyszeme. Lúdas Matyi tanulságos és szórakoztató története kitűnő alapanyagot adott a társulat számára, ők pedig élnek a lehetőséggel. Tánctechnikai tudásuk mellett a táncművészek kivételes karakterábrázoló tehetségükkel varázsolják el a nézőket, legyenek kicsik vagy nagyok. A színpadon mindig történikvalami megragadó, a figyelmünkegy pillanatra sem kalandozhat el, beszippant a látvány és nem ereszt. A Pécsi Balett Lúdas Matyija 50 percre elfeledtet mindent rosszat a közönséggel, egyszerűen nem lehet nem együtt lélegezni a táncosokkal, nem nevetni együtt a gyerekekekkel.

Zeneszerző: Németh Attila
Díszlettervező: Erdős Júlia Luca
Jelmeztervező: Fekete Katalin
Dramaturg: Erdős Júlia Luca, Fekete Katalin
Társkoreográfusok: Molnár Zsolt Harangozó-díjas, Szabó Márton
Rendező-koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész

Táncolják

Lúdas Matyi: Matola Dávid / Varga Máté
Lúd: Karin Iwata / Frank Edina
Döbrögi: Koncz Péter / Molnár Zsolt
Ispán: Szabó Márton / Balogh Csongor
1. Hajdú: Tuboly Szilárd
2. Hajdú: Szendrői Bence
3. Hajdú: Erdélyi Zsombor
Kutya: José Blasco Pastor
Biri néne: Marina Pérez Ahedo
Lódoktor, kukta: Domján Kristóf
Pillangók: Horváth Réka, Frank Edina/Kis Jana Luca, Pintér Rebeka, Reetta Riikonen, Rónaki Nina
Nép: Varga Máté/ Matola Dávid, Frank Edina / Karin Iwata, Molnár Zsolt / Koncz Péter, Balogh Csongor / Szabó Márton, Marina Pérez Ahedo, Domján Kristóf, Horváth Réka, Kis Jana Luca, Pintér Rebeka, Reetta Riikonen, Rónaki Nina