22.2 C
Budapest
hétfő, május 27, 2024
hirdetés

Mától újra felcsendülnek a Szegedi Szabadtéri Játékok fanfárjai

Látványos szimfonikus zenekari koncerttel kezdődik el 2021-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok 90. évada. Az Ajándékkoncert után világhírű Broadway musicalek és a legnagyobb hazai sztárok garantálják a felejthetetlen nyári esték sorát a Dóm téren és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Nem mindennapi látványvilággal nyitja idei évadát az ország legnagyobb szabadtéri színháza. Az Ajándékkoncerten nagy orosz zeneszerzők művei csendülnek fel, melyeket a Hármashangzat Freskó Program alkotóstábja jóvoltából a Dómra vetített 3 dimenziós animációk kísérnek, társulva a zene impulzitásával. A különleges összművészeti élményt élőben közvetítik, mely a Szegedi Szabadtéri Facebook oldalán is elérhető lesz.

A Dóm téri forró nyári esték a világhírű rockoperával, a Jézus Krisztus Szupersztárral folytatódnak, melyet július 2-án, 3-án, 4-én, 9-én és 10-én láthat a közönség mások mellett Feke Pál, Gallusz Nikolett, Serbán Attila, Sasvári Sándor főszereplésével. Július 17-én és 18-án monumentális látványvilággal Szegedre érkezik a hazai újdonság, a Puskás, a musical, majd július 23-án koprodukcióban a 70 éves Magyar Állami Népi Együttessel, a Tánc–Ünnep című néptánc koncert látható Lajkó Félix, Ferenczy György, a Szent Efrém Férfikar és a Szolnoki Szimfonikusok részvételével. Soul-és diszkódallamok zengik be a Dóm teret az Apáca shownak köszönhetően, melyet igazi sztárszereposztással élvezhetnek a nézők július 30-án, 31-én és augusztus 1-jén. A produkcióban Sári Évi, Feke Pál, Alföldi Róbert és Csonka András garantálják a fergeteges hangulatot. Az évadot az ikonikus helyen egy igazi musical legenda bemutatója, a West Side Story zárja. Augusztus 13-tól hat estén át a hazai musicalélet ismert sztárjai és népszerű prózai színészek főszereplésével látható a szívhez szóló modern Rómeó és Júlia-történet, Alföldi Róbert rendezésében.

Kacagtató esték sora várja a nézőket a Szabadtéri másik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Itt az évad a Játékszín, Kölcsönlakás című vígjátékával indul július 9-én és 10-én, mások mellett Dobó Katával és Erdélyi Tímeával a főszerepekben– majd a Juronics Tamás rendezte Szöktetés a szerájból című vígoperában Kolonits Klárát, László Boldizsárt és Szabó Győzőt láthatják a nézők.Idén sem lesz hiány Moliére komédiából, augusztus 8-án és 9-én a Scapin furfangjai, Herczeg T. Tamás rendezésében és mások mellett Koltai Róbert és Cserna Antal főszereplésében érkezik a liget fái közé. A különleges hangulatú játszóhelyet augusztus 20-án és 21-én a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje tölti meg temperamentumos, latinos zenével és igazi mediterrán életérzéssel.  

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
162FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb