A Nemzeti Filharmonikusok 2021. június 1-jén megkezdi a „Beethovennel a szabadban” martonvásári hangversenysorozat jegyeinek árusítását.

A zenekar és az énekkar előadásában július három hétvégéjén szombat esténként újra felcsendülnek a német zeneszerző művei. Éveken keresztül Beethoven mellett a természetet, a nyarat és a felszabadult zenélés örömét ünnepeltük ezeken a hangversenyeken. Idén ez kicsit másképp lesz.

Páratlan időszakon vagyunk túl, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén Beethoven szimfóniái közül a legdrámaibbakat mutatjuk be, amelyek szó szerint is és átvitt értelemben is páratlanok. Az elmúlt egy év a mélységek megéléséről szólt, jöjjenek velünk Martonvásárra, és éljük meg együtt a magasságokat” – invitálja közönségét Herboly Domonkos, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója.

Egy ilyen páratlan koncertsorozathoz a martonvásári Brunszvik-kastély kertje tökéletes helyszín, hisz az egyik legromantikusabb park Magyarországon. Nem csoda, hogy Beethovent is magával ragadta a hely szépsége, és ha lehet hinni a szóbeszédnek, akkor nemcsak a természet bujasága, hanem a Brunszvik nővérek bája is vonzotta a mestert, így kedvenc tartózkodási helye lett.

Programok:

2021. július 3., szombat, 19:00 – Martonvásár
(esőnap: július 4., vasárnap)
Beethoven: I. (C-dúr) szimfónia, op. 93
Beethoven: III. (Esz-dúr „Eroica”) szimfónia, op. 55
Km.: a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Farkas Róbert

2021. július 10., szombat, 19:00 – Martonvásár
(esőnap: július 11.,vasárnap)
Beethoven: V. (c-moll „Sors”) szimfónia, op. 67
Beethoven: VII. (A-dúr) szimfónia, op. 92
Km.: a Nemzeti Filharmonikus Zenekar             
Vezényel: Madaras Gergely

2021. július 17., szombat, 19:00 – Martonvásár
(esőnap: július 18., vasárnap)
Beethoven: István király – nyitány, op. 117    
Beethoven: IX. (d-moll) szimfónia, op. 125
Km.: Sümegi Eszter –szoprán, Schöck Atala –alt, Szappanos Tibor – tenor, Cser Krisztián- basszus, a Nemzeti Énekkar (karigazgató.: Somos Csaba), a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Vajda Gergely