34.4 C
Budapest
kedd, július 16, 2024
hirdetés

Klasszikusokkal indítja első évadát az Art-Színtér

Új produkciós iroda kezdi meg működését a színházi berkekben – az Art-Színtér célja, hogy a színházi kultúrát minél szélesebb körben népszerűsítse olyan helyeken is, ahol a közelben nem érhető el kőszínházi előadás. A darabválasztások is ezt tükrözik, hiszen olyan klasszikus szerzők darabjai kerülnek repertoárra, mint Molnár Ferenc, valamint a világhírű Eric Assous, Terrence McNally és Leonard Gershe előadásai.

Az Art-Színtér a pandémia időszaka alatt született, missziójuk, hogy professzionális színházi előadásokat hívjanak életre, melyek minőségi, tartalmas szórakozást nyújtanak, valamint könnyen utaztathatók, így az ország bármely pontjára eljuthatnak. Az alapítók; Fekete Mária és Ernhaft Attila többéves kőszínházi, fesztivál- és kulturális események szervezésének tapasztalatával indították el az új produkciós irodát.

Az Art-Színtér első évadában két nagyszabású premierrel jelentkezik; Csiby Gergely első rendezése, Leonard Gershe: A pillangók szabadok című vígjátéka 2021. június 2-án debütál Hegyi Barbara, Szántó Balázs és Mosolygó Sára eh. főszereplésével, az előadás zenéjét Wunderlich József szerezte. A jómódú családból származó Don anyja fullasztó szeretete elől menekül az önállóságba, a forgószél természetű Jill pedig a színésznővé válás rögös útján indul el. Jill és Don találkozása nem várt meglepetést tartogat és a két fiatal között kapcsolat szövődik. Méghozzá olyan viharos gyorsasággal, hogy az nem csak Don váratlanul betoppanó anyját lepi meg, de magát a két fiatalt is. Az együtt töltött néhány óra mindhárom szereplő életét gyökeresen átformálja, hiszen választ kell adniuk számos sürgető kérdésre.

2021. Június 8-tól Vass György rendezésében láthatja a közönség Molnár Ferenc klasszikusát; A testőrt. A főbb szerepekben; Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba, Kútvölgyi Erzsébet és Dolmány Attila. Az ünnepelt színészházaspár szalonjában vagyunk. A férj, az országos hírű Színész barátjának, a Kritikusnak arról panaszkodik, hogy félti a házasságát; fél év nász után talán már meg is unta őt a felesége, a Színésznő – sőt, lehet, hogy az asszony már ki is szeretett belőle. Ilyenkor egy férfinek lépnie kell: vissza kell hódítania a feleségét. A Színész erre egy kissé bizarr, de hibátlannak tűnő ötletet talál ki: testőrnek öltözik, s így, a katonatiszt személyében kezd el udvarolni a saját nejének, illetve megpróbálja zavarba hozni, hűtlenségen kapni.

A bemutatókra a Bethlen Téri Színházban kerül sor.

A nyár folyamán az egri Agria Nyári Játékokon, valamint a 30. Művészetek Völgye Fesztiválon vendégszerepelnek az Art-Színtér előadásai. Az évadban később – szeptemberben – Dicső Dániel rendezésében, Ullmann Mónika és Makranczi Zalán főszereplésével Terrence McNally: Ketten egyedül című darabját mutatják be, valamint Halasi Imre rendezésében Jakab Csaba, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály alakításában Eric Assous: Mesterhármas című színművét.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
169FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb