7.4 C
Budapest
kedd, április 16, 2024
hirdetés

Jubileumi koncerttel ünnepli Miklósa Erika 30 éves pályafutását az Opera

Legismertebb szerepei – köztük A varázsfuvola, a Rigoletto, a Lammermoori Lucia, a Don Pasquale – duettjeiből és együtteseiből válogatta műsorát operaházi tagsága 30 éves jubileuma alkalmából Miklósa Erika. A Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán a Magyar Állami Operaház olyan vezető szólistáival lép színpadra, mint Komlósi Ildikó, Schöck Atala, Kálmándy Mihály és László Boldizsár. A Miklósa30 névre keresztelt ünnepi gálakoncert az Opera Otthonra online fizetős szolgáltaltatásában 2021. március 27-én, 20:00 órától látható.

Miklósa Erika 1991 januárjában, mindössze 19 évesen debütált az Erkel Színházban A varázsfuvola Papagenájaként, ezzel ő lett a Magyar Állami Operaház történének legfiatalabban szerződtetett énekes szólistája. Ugyancsak Mozart daljátékából származik a védjegyévé vált Éj királynője szerepe, amiben 1992-ben Mannheimben mutatkozott be, ami meghozta számára a világhírt, és amitől öt évvel ezelőtt, ugyancsak egy jubileumi gálán búcsúzott el szintén az Erkel Színházban.

A tavaly a Halhatatlanok Társulatába is beválasztott énekművész pályafutását azonban mindemellett számos további emlékezetes alakítás is gazdagítja: volt Konstanze (Szöktetés a szerájból), Gilda (Rigoletto), Norina (Don Pasquale), Frasquita (Carmen) és Adél (A denevér), énekelte többek közt a Lakmé és a Lammermoori Lucia címszerepeit. A 2021. március 27-i jubileumi gáláján Miklósa Erika az olyan kiváló operaházi partnerekkel közösen eleveníti fel az említett művek egy-egy részletét, mint Gál Erika, Haja Zsolt, Horváth István, Kálmándy Mihály, Komlósi Ildikó, Kovács István, Kun Ágnes Anna, László Boldizsár, Megyesi Zoltán, Rácz Rita, Sándor Csaba, Schöck Atala, Szappanos Tibor, Szegedi Csaba, Szerekován János és Wiedemann Bernadett. A járványügyi korlátozásokra tekintettel az előadás zongorakísérettel valósul meg Tóth Sámuel Csaba közreműködésével, vezényel Kesselyák Gergely. Az est rendezője Aczél András, a műsort Ókovács Szilveszter vezeti.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
160FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb