21.6 C
Budapest
hétfő, május 20, 2024
hirdetés

Isten – vitaszínházi bemutató készül az Örkényben

Fotó: Horváth Judit

Megtartotta soron következő nagyszínpadi premierjének olvasópróbáját az Örkény Színház: Ferdinand von Schirach Isten című vitaszínházi művének Mácsai Pál rendezte magyar nyelvű bemutatójára 2023. február 10-én kerül sor.

Ferdinand von Schirach darabjában egy hetvenöt éves, ötven év házasság után a feleségét elvesztő, de fizikailag és szellemileg tökéletesen ép férfi kér segítséget a háziorvosától ahhoz, hogy rendezett módon, legálisan fejezhesse be az életét. Az orvos vonakodik, ezért a férfi –  ügyvédje segítségével – nyilvános vitát szervez, hogy orvosszakértők, jogászok, és az egyház képviselőinek véleménye mentén döntsenek arról, teljesítheti-e, teljesítenie kell-e háziorvosának a férfi utolsó kívánságát.

Az előadásban a nézők véleménye is teret kap. A Terror szerzőjének új darabja, az Isten a magyar jogrendre alkalmazva, és az elmúlás mindenkit érintő problémakörének hazai gyakorlatát is érintve a nagy sikerű németországi bemutatók után itthon az Örkényben látható először, folytatva színházunkban az aktuális közösségi, társadalmi kérdések színpadi megvitatását.

A bemutatót megelőzően, január 21-én, 15 órától olvasópróba-demó keretében találkozhatnak a nézők az előadás stábjával, január 30-án, 19 órától pedig nyílt próba formájában kaphatnak betekintést az alkotói folyamatokba. Ezekre az alkalmakra, illetve az előadásokra jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, az orkeny.jegy.hu oldalon.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
163FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb