22.2 C
Budapest
hétfő, május 27, 2024
hirdetés

Ismét Operettünnep a Budavári Palota Oroszlános Udvarán

Kilenc éve egyetlen nyár sem telhet el Palotakoncert nélkül. 2021 nyarán, Operettünnep címmel és a legnagyobb slágerekkel ünnepeljük a visszatérést, 2021. július 23-án és 24-én este, egy csodaszép helyszínen a Budavári Palota Oroszlános Udvarán!

Az idei Palotakoncerten is a Budapesti Operettszínház legnagyobb sztárjaival találkozhatnak. A fellépők közt a régi nagy kedvenceket és az ifjú tehetségeket egyaránt megtalálják, a névsor meglehetősen impozáns: Fischl Mónika, Kiss Diána, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter és Vadász Zsolt nem először lép az Oroszlános Udvar színpadára, a törzsközönség előtt viszont az Operettünnepen mutatkozik be Süle Dalma, Széles Flóra, Zábrádi Annamária, Erdős Attila és Pete Ádám.

A program az Operettünnep címet kapta, hiszen az újratalálkozást ünnepelni gyűlnek össze művészek és a közönség, mégpedig a legnagyobb operettslágerekkel. Természetesen Kálmán Imrétől hangzik el a legtöbb dal, a Marica grófnőből, a Csárdáskirálynőből, a Cirkuszhercegnőből, a Bajadérból. A Zeneakadémia egykori ifjú növendéke, Kálmán Imre számára az operett hozta meg a világsikert. Lenyűgöző zenéjének titka, hogy a szentimentalizmus borúját mindig áttöri az életöröm verőfénye. A koncerten Lehár Ferenc és Johann Strauss ismert slágerei is felcsendülnek, Kacsóh Pongrác János vitézéből több dalt hallhat a közönség, és igazi csemege lesz Vincze Ottó néhány szerzeménye. A kétszeres Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző nevéhez olyan kultikus filmek dallamai kötődnek, mint a Liliomfi vagy Az aranyember. Azt pedig talán még kevesebben tudják, hogy az Operettszínház legnagyobb sikere 1953-ban az ő Boci-boci tarka című operettje volt, amiből egy nótát most a Budavári Palotakoncert nézői is hallhatnak – valószínűleg nem is lesz ismeretlen számukra.

Mindezek mellé érkezik még néhány operacsemege, például Rossini Macska duettje és Piazzolla örökzöld Yo Soy Mariája. Kifejezetten az Operettünnepre készül két nagyszabású koreográfia – Lénárt Gáboré egyelőre maradjon titok, de az biztos, hogy Kálmán Ördöglovasának ismert Palotását most az Operettszínház két fiatal művésze, Kárpát Attila és Kovács Richárd álmodja színpadra a Balettkar számára.

A tökéletes hangzásról és látványról a Budapesti Operettszínház művészei, szimfonikus zenekara, balett- és énekkara, valamint több száz jelmez és magas színvonalú színpad-, hang-, fény-, és pirotechnika gondoskodnak; a magyar operett tradicionális és modern elemei egyszerre elevenednek meg a színpadon!

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
162FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb