21.9 C
Budapest
vasárnap, április 14, 2024
hirdetés

Helybe hozzuk a magyar falut

Szeretsz túrázni, mindened a gasztronómia, foglalkoztatnak a társadalmi kérdések? Szívesen kimozdulnál a nagyvárosból vidékre? A Független Színház Magyarország 2021. június 3-án és 4-én a Gellért-hegyen gasztrotúra színház keretében várja az érdeklődőket. A Falunap  egy képzeletbeli zsákfaluba, Láposra kalauzolja el a nézőket, akik egy hátrányos helyzetű település lakóinak mindennapjaiba kaphatnak betekintést. 

Mi alapján ítéljük meg az embereket, hogy ki a jó és ki a rossz? Mit történik akkor, amikor egy ember a környezete „áldozatává” válik, segítő szándékkal lép a rossz útra? Mi jelenthet kiutat a kilátástalanságból egy elzárt, lehetőségek nélküli településen? Milyen felelősséggel tartozunk a peremterületen élőkért, hogy egyenlő esélyekkel és lehetőségekkel indulhassanak az életben? Miben rejlik a megoldás?

Hasonló kérdésekkel szembesülhetnek a Gellért-hegy oldalában sétáló faluturisták, miközben a falu különleges ínyencségeit is megkóstolhatják. Az előadás egyszerre szórakoztat és hordoz fontos üzenetet a mindennapi küzdelemről, megélhetésről és kiszolgáltatottságról. Az alkotók a humor eszközével ellensúlyozzák a drámai valóságot. Tartsatok velünk Láposra, ahol betekintést nyerhettek  a szegény, de leleményes falucska ünnepnapjába!

Közreműködők

Szereplők: Lovas Emília, Balogh Orsolya, Kőszegi Judit, Csányi Dávid, Stubnya Béla és Pászik Cristopher
Mozgásrendező: Nagy Henrik
Dramaturg: Illés Márton
Zene: Kovács A. Máté, Csányi Dávid
Rendezőasszisztens: Dömötörfy Bóra
Író, rendező: Balogh Rodrigó

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
160FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb