Gálakoncert a 20 éves a Szent Efrém Férfikórussal, sztárvendég Viktor Solomon, az amerikai gospelt képviselő és jelenleg a legszebb hangú és legsokoldalúbb fiatal énekes. Zenei utazás a különböző korok slágereivel.

Victor Solomon, a Szent Efrém Férfikar és a Swing à la Djangó közös produkciója egy minden korosztályt magával ragadó, felejthetetlen zenei utazás lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 11-én. A szimfonikus zenekar és a 300, egyszerre felcsendülő énekhang garantáltan gondoskodik majd a libabőrről, a férfikar a klasszikus darabok modern köntösbe bújtatott feldolgozásáról, az ifjú amerikai tehetség pedig arról, hogy még a csillagokat is leénekelje a nyáresti budapesti égről a Margitszigeten.

Június 11-én igazi nagyszabású zenei csemegével várja vendégeit a Margitszigeti Szabadtéri Színház. A 20 éves jubileumát ünneplő, világszerte méltán híres Szent Efrém Férfikar szimfonikus zenekarral és 300 énekessel közös, a kora középkortól a gospelen át, a Queen slágerekig ívelő, valamint kizárólag erre az alkalomra írt feldolgozásokkal fűszerezett produkciója az idei szezon egyik legemlékezetesebb kollaborációjának ígérkezik.

Amerikából érkezik az este sztárvendége, az NBC 2021-es The Voice tehetségkutató ifjú felfedezettje, a 22 éves Victor Solomon,aki John Legend “Glory” című dalával, már az első fordulóban, kevesebb mint egy perc alatt levette a zsűrit a lábáról, selymesen érces, egyszerre gyengéd, mégis sodróan erőteljes hangjával.

A koncerten elhangzik a Trónok harca és a Shakespeare korabeli Greensleeves dallamból komponált szimfonikus zenekari mű. A Szent Efrém férfikar a Swing à la Djangoval közösen adja elő Mozart Török indulójának népszerű feldolgozását, amibe ügyesen belerejtették a ’90-es évek török pop koronázatlan királyának, Tarkannak két slágerét is.

Victor Solomon megidézi az észak-amerikai gospel-kultúrát. Az amerikai népdaltól az énekes saját szerzeményein át Leonard Cohen Hallelujah-jáig terjed a produkciók közös listája. A kiváló szólista partnere lesz a férfikórus, valamint a Swing à la Django és a Heureka Pop Orchestra. A jubileumi koncerten 300 fős kórus kíséretében, természetesen műsorra kerülnek és új koncepcióban hangzanak el a Szent Efrém Férfikar elmúlt 20 évének legfontosabb és legsikeresebb darabjai: Bartók Béla négy régi magyar népdalfeldolgozása, Bubnó Tamás karácsonyi kántáló-csokra és a Cherez pole című ukrán Mária-ének. A gálakoncert végén minden közreműködő együtt, közösen énekelni majd el a Heaven for Everyone című késői Queen-dalt.

Weboldal: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/szent-efrem-ferfikar-20-eves-jubileumi-gala/