17 C
Budapest
hétfő, május 27, 2024
hirdetés

Foci nemcsak a stadionban, hanem a Margitszigeten is

Idén nyáron még focit is nézhettünk a Margitszigeti Szabadtéri Színházban! Nem is akármilyet: a legendás Aranycsapat parádés játékának megzenésített pillanatait. A kezdő rúgást 2021. június 17-én és 19-én a magyar futballkirály, Puskás Ferenc bőrébe bújt Veréb Tamás végezte el.

Puskás 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó-válogatott színeiben, a grandiózus előadás pedig e jeles dátum 75. évfordulóján, tavaly augusztus 20-án – a járványhelyzet miatt – „csak” az előbemutatót élhette meg, a bemutatónak idén a Margitsziget adott otthont.

A 40-es 50-es évekbeli Magyarországot is bemutató, szinte teljes egészében valós eseményeken alapuló musicalben mindössze néhány fiktív karakter jelenik meg, akiket a történet követhetősége érdekében írtak bele a szerzők. A felejthetetlen élményről 22 színész, 60 táncos és 30 gyerekszínész gondoskodott, a háttérben kivetített korabeli képsorok, és a látványos díszlet ölelésében. S bár a produkciót végül kőszínházban mutatták be, az alkotók már a kezdetektől ügyeltek a könnyű adaptálhatóságra, így csak apróbb változtatásokra volt szükség ahhoz, hogy szabadtéren újra bezsebelhessék a megérdemelt elismerést.

Néhány fotó a remek előadásból:

[ngg src=”galleries” ids=”60″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
162FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb