Fotó: Posztós János

A 2022. júniusi vidéki turnésorozatot követően a hagyományos koncerttermek helyett nyári a Művészetek Völgyében, a Filozófusok kertjében, a TE! Feszten és a Pozsonyi Pikniken találkozhat a közönség a zenekarral.

A Danubia Zenekar Magyarország leghangulatosabb szabadtéri helyszínein – Pécsett, Szegeden, Miskolcon, Sopronban –, Hámori Máté művészeti vezető vezényletével, Kolonits Klára és Balga Gabriella énekművészekkel bemutatott koncertjei betekintést engedtek a Zenekar őszi programjába. Könnyedebb produkciók várták az érdeklődőket Hajdúszoboszlón, Óbudán, Dinnyésen és Pilisszentivánon – a filmzenéket és magyar nótákat is felvonultató esteken Sárközy Lajos prímás és zenekara, Peresztegi Attila tenor és a Stúdió 11 volt a Zenekar partnere. A nyár második felében a Művészetek Völgyében, a Filozófusok kertjében, a TE! Feszten és a Pozsonyi Pikniken találkozhat a közönség a fiatalos, innovatív szimfonikus zenekarral és kamaraegyütteseivel.

A Danubia számára minden nyáron kihagyhatatlan állomás a Művészetek Völgye, ahol idén is három különböző profilú koncerttel lesznek jelen. Július 27-én három koncerttel is készülnek: a kapolcsi katolikus templomban déltől Tá-dá-dá-dááám! című ifjúsági koncertükre, 16 órától pedig A szépség forradalma előadásra várják az érdeklődőket. Az estét a vigántpetendi Cirque du Tókert színpadán zárják Cigányzene? Magyar zene? című programjukkal.

A Filozófusok kertjében augusztus 19–21. között, a Terézvárosi Fesztiválon augusztus 26–28. között, a Pozsonyi Pikikn pedig szeptember 3-án lehet találkozni a Danubia tagjaival: nagyobb létszámban a nagyszínpadon; kamaraegyüttesekkel, hangszerbemutatóval és hangszerkészítéssel a Danubia sátránál, ahol kedvezményes jegyvásárlásra is lehetősége lesz a zeneszeretőknek.