Fergeteges hangulat, remek zene – mindez Dolhai Attilával

Telt ház, forró hangulat, tomboló fiatal lányok, a könnyűzenét élvezettel hallgató, lázba hozott közönség – Dolhai Attila koncertje a MOM kulturális központban remek élményt nyújtott.

Dolhai Attilát eddig elsősorban musical és operett szerepeiből ismerte meg a közönség, most azonban egy egészen más oldaláról mutatkozott meg, felvillantotta előttünk azt az adottságát, hogy egy szál gitárral, és remek énekhangjával – és természetesen az őt profi módon kísérő zenekarral – is tűzbe tudja hozni a nézőit. Ezen a péntek estén majd háromszáz rajongója előtt adott fergeteges hangulatú koncertet, aminek zenei alapját a Genezis című új albuma adta, de természetesen nem maradhattak ki a műsorból azok a musical slágerek sem, amik az énekes színész sikeres színpadi pályájához köthetők.
A Genezisen éppen úgy megtalálhatók az érzelmeinkre ható lágyabb dallamok és a hozzájuk tartozó lelkünket simogató szövegek, mint a kemény rockos hangzás, a vérpezsdítő, dübörgő ütemek. Nem véletlen, hogy sokan nem is bírták ülve hallgatni a formáció előadását, s állva, csápolva, a színpad előtti küzdőtéren élték át a másfél óra minden szenvedélyes percét. Az idő haladtával a hangulat egyre csak fokozódott, nem véletlenül nem csak remek színész, de kitűnő előadó is Attila, tudja, hogyan kell hatni azokra, akik őt élőben hallgatják, hogyan kell szinte extázisba hozni azokat a rajongóit, akik lelkesednek érte.
Nyugodtan elmondhatjuk, hogy senki nem bánta meg, aki eljött, hisz mindenki egy élménydús estével, egy könnyűzenei csemege boldog átélésének örömével távozhatott. A koncert végén – némi hab a tortán – Dolhai Attila azt is bejelentette, hogy megalakulóban a Dolhai fun klub, s akinek van kedve hozzá az élőben, némileg szűk körben is meghallgathatja majd a dalait, és beszélgethet el vele akár személyesen.
Tölgyesi Tibor
fotó: Art&Lens