Spiró György a Honderűben a polgári középosztály sokat tanult, sokat élt, a nyolcadik ikszet taposó nemzedékéről mesél. A Pesti Színház komédiáját Valló Péter rendezésében, Igó Éva, Lukács Sándor, Kern András, Márton András és Orosz Ákos szereplésével 2021. május 15-én láthatja a közönség a Vígstreamházban. Egy héttel később Shakespeare legjátékosabb komédiáját, a Lóvátett lovagokat közvetítik.  A Rudolf Péter rendezte előadás szellemes szójátékokkal tarkítva mutatja be a reneszánsz szerelem irracionalitását. A gyereknapi hétvégén, május 29-én pedig az egész család együtt szurkolhat a farkasok közt nevelkedett Maugliért, és együtt énekelheti A dzsungel könyve jól ismert dallamait.

Spiró György Honderű című darabjában három szépkorú barát, többszörösen özvegy barátnőjük, és egy, a mai ifjúságot megtestesítő behajtó mérik össze műveltségüket, intelligenciájukat és tapintatukat. A humorral fűszerezett előadásban a hajdani keresztény középosztály tiszta eszméi találkoznak a bárdolatlan valósággal.

Shakespeare Lóvátett lovagok című komédiája 246 szójátékot tartalmaz, nem véletlenül tartják az egyik legizgalmasabb nyelvezetű írásának. De nemcsak a szavakban, hanem a cselekményben is számos csavar van. Navarra királya új rendeletet hoz: három éven keresztül ő és hűséges emberei csak a tanulásnak szentelik az életüket. Ez alatt az idő alatt böjtölnek, szerelembe nem esnek, nőre még csak rá sem tekintenek. Éppen ezért a király a palotából is kitiltja a fehérnépet, és aki megszegi a törvényt, megaláztatások sorát kell elviselnie. Azzal azonban egyikük sem számol, hogy megérkezik a francia királylány és kísérete, akik azonnal rabul ejtik a férfiak szívét. Cselszövések, esküszegések és félreértések során vezet az út a szerelembe, keresztül-kasul a rímek sűrű bozótosán. Az előadás pesti színházi változatát Mészöly Dezső fordítása alapján Závada Péter és Rudolf Péter készítette, aki az előadás rendezője is. A jelmezek Füzér Anni munkái, a kastélyudvar Pater Sparrow látványtervező érdeme, az élőzenei aláfestést pedig a Vodku zenekar játéka adja. A szerelmes játékban többek között Szilágyi Csenge, Bach Kata, Tar Renáta, Majsai-Nyilas Tünde, Wunderlich József, Telekes Péter és Csiby Gergely lép színpadra május 22-én.

A magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabja, A dzsungel könyve dalszövegein és történetén generációk nőttek fel az elmúlt 25 évben. Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története? Szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról — vagyis mindarról, ami egy „kölyökkel” megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik. A gyereknapi hétvégén a Vígstreamházban az előadás 25 éves jubileumi közvetítése lesz ismét látható felvételről. A Pofonofon, Balu búcsúja vagy a Majmok rapje – felejthetetlen dalok, amiket az egész család együtt dúdolhat, egy, a felnőtté válásról szóló mesében.