18.3 C
Budapest
szerda, június 12, 2024
hirdetés

EgressyFeszt Csepel több helyszínén

Az EgressyFeszt az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium fesztiválja, amelyet 2021. november 22-26. között az idén első alkalommal rendeznek meg. A fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy tanárain és legtehetségesebb növendékein keresztül egy színes programsorozattal gazdagítsa környezete, Budapest XXI. kerülete, Csepel életét, továbbá bemutassa a nemzetközileg elismert magyar művészeti képzést és tisztelegjen névadója, Egressy Béni zeneszerző előtt.

Az EgressyFeszt az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium ötnapos fesztiválja, amelyet idén első alkalommal rendeznek meg. Az eseménysorozaton olyan kiváló művésztanárok sokasága lép színpadra, akik az oktatói tevékenységük mellett igen jelentős és elismert művészei a társadalomnak. A fellépő művészek mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak az Egressy legtehetségesebb zenész és színész hallgatói is, akik többsége már szintén elismert fiatal előadó.

A fesztiválon fellép többek között Berkesi Alex basszusgitáros, Demeniv Mihály harmonikaművész, Cserna Ildikó Liszt-díjas énekművész, Elekes Zsuzsa Liszt-díjas orgonaművész, Káel Norbert zongoraművész, Karasszon Eszter csellóművész, Puskás Levente szaxofonművész, a Balázs Elemér Group tagjai, a Cantores Ecclesiea Rézfúvós Együttes és az Egressy Fúvószenekara.

A műfaji sokszínűség jellemzője a programsorozatnak. Az koncerteken lesz fúvósmuzsika, orgonára épülő egyházzene, jazz zene, népzene és színjáték is. Minden előadásnak egyedi és különleges színezetet biztosít az alapműsort kiegészítő számos kiváló szólista.

A fesztivál szervezői az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium és Budapest Főváros XXI. kerület Csepel Önkormányzata.

A fesztivál fővédnöke: Borbély Lénárd, Csepel polgármestere

A fesztivál igazgatója: Kovács Zalán László, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium igazgatója

Az összes koncertre a belépés ingyenes.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
163FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb